Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Έκθεση ζωγραφικής Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς στην Αστική Σχολή

  Έκθεση Ζωγραφικής
του εργαστηρίου Τέχνης του Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς
«ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ»


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 19:30 στην Αστική Σχολή Κατερίνης τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γυμνασίου Κ. Μηλιάς, σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης – Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων .Στο χώρο  εκτίθενται έργα των μαθητών του Γυμνασίου. Κάθε τμήμα παρουσιάζει ένα έργο με θέμα που επιλέχτηκε μετά από τη συνεργασία των μαθητών και των καθηγητών του τμήματος και, φυσικά, της ζωγράφου κ. Παπαποστόλου Χαρίκλειας, καθηγήτριας καλλιτεχνικών.


Οι μαθητές μυήθηκαν στην τέχνη της ζωγραφικής, έμαθαν για τις σύγχρονες τάσεις, τους κλασικούς αλλά και  σύγχρονους Έλληνες και ξένους ζωγράφους (Picasso, Leonardo da Vinci, De Cirico Στάμο, Ακριθάκη, Μόραλη, Εγγονόπουλο, Victor Vasarely,Max Bill) και δημιούργησαν έργα -  σπουδή σ΄αυτούς  τους καλλιτέχνες. Οι μαθητές δημιούργησαν, εκφράστηκαν με τα χρώματα και ανέδειξαν τις δεξιότητές τους.


Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του σχολείου με μαέστρο την κ. Καπετανάκου Ε.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο σεβασμιότατος  Μητροπολίτης κ.Γεώργιος, ο Δ/ντής Δευτ/θμιας Εκ/σης κ. Καζταρίδης Ι., ο βουλευτής κ. Κουκοδήμος Κ. ,η  εκπρόσωπος του Δημάρχου  κ. Ελευθεριάδου Ρ., πρόεδρος του δημοτικού ραδιοφώνου, Δ/ντές σχολικών μονάδων, ο πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε, ο αιρετός κ. Μπουλούμης, καθηγητές, γονείς, μαθητές, φίλοι και συμπολίτες.


 Το όραμα της σχολικής κοινότητας για ένα σύγχρονο, ανοιχτό, ανθρώπινο, δημιουργικό σχολείο που  καλλιεργεί ολόπλευρα την προσωπικότητα των μαθητών  και προωθεί  την καινοτομία, υλοποιείται μέσα από δράσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη όλων των δεξιοτήτων των μαθητών. Αποτέλεσμα των παραπάνω επιδιώξεών μας είναι, μεταξύ και άλλων δράσεων που θα ακολουθήσουν, η έκθεση αυτή του εργαστηρίου Ζωγραφικής.