Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε δύο διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στο Παρίσι και στην Πάντοβα

Σε δύο διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, στο Παρίσι και στην Πάντοβα της Ιταλίας, συμμετείχε, με μεγάλη επιτυχία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου. 

Με κεντρική, ειδικά διαμορφωμένη εκθεσιακή παρουσία ενταγμένη στο περίπτερο του ΕΟΤ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην επαγγελματική έκθεση τουρισμού “Ιnternational French Travel Market – TOP RESA”, που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παρίσι, στον εκθεσιακό χώρο PARIS EXPO PORTE DE VERSAILLES. Τα στελέχη της ομάδας τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με εκπροσώπους σημαντικών τουριστικών φορέων (όπως ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας Πιερίας κ.λπ.), πραγματοποίησαν στοχευμένες B2B συναντήσεις με tour operators, εξειδικευμένους δημοσιογράφους και λοιπούς επαγγελματίες του τουρισμού, κατά τις οποίες συζητήθηκαν οι δυνατότητες προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας στη γαλλική αγορά και όχι μόνο. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τo περίπτερο της Π.Κ.Μ. στην έκθεση TOP RESA επισκέφθηκε η αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Δημήτριος Τρυφωνόπουλος.


Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή θεματική έκθεση τουρισμού “Salone Mondiale del Turismo - Citta e siti patrimonio Unesco” που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2016 στην Πάντοβα της Ιταλίας, στις εγκαταστάσεις του Palazzo della Ragione. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η μοναδική ελληνική εκπροσώπηση ανάμεσα σε είκοσι εννέα πόλεις – περιοχές παγκόσμιας εμβέλειας που συμμετείχαν στην έκθεση, η οποία  διοργανώθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα του παγκόσμιου οργανισμού της UNESCO, προσελκύοντας το ενδιαφέρον περίπου 20.000 επισκεπτών.
 «Για πρώτη φορά συμμετείχαμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη θεματική έκθεση τουρισμού υπό την αιγίδα της UNESCO, στην Πάντοβα της Ιταλίας, με ιδιαίτερα θετικά μηνύματα. Παρουσιάσαμε στο ειδικό κοινό της έκθεσης τα πιο σημαντικά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως το Άγιο Όρος, η Βεργίνα, η Αμφίπολη, το Δίον και τα Αρχαία Στάγειρα καθώς και όλους τους  αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Περιφέρειας. Οι επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δίπτυχο Μέγας Αλέξανδρος – Αριστοτέλης όπως επίσης και  για  τα μνημεία της ιστορικής και πολιτιστικής παράδοσης της περιοχής μας. Όπως τονίσαμε και στη συνέντευξη που παραχωρήσαμε στον ιταλικό ηλεκτρονικό κόμβο il Gazzettino, Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα, αλλά και τόσα άλλα στοιχεία του πολιτισμού, της φύσης και της ιστορίας της που την κάνουν μοναδικό προορισμό για κάθε επισκέπτη και για κάθε εποχή του χρόνου. Με στοχευμένη συμμετοχή στις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές διοργανώσεις, όπως είναι η έκθεση TOP RESA του Παρισιού και η έκθεση της UNESCO στην Παντοβα, επιδιώκουμε την ενίσχυση της θέσης μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και την ανάπτυξη και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που θα καταστήσουν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.