Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Τρέχω για την Κατερίνη 2016: Όλη η πόλη μία αθλητική και πολιτιστική γιορτή

Τρέχω για την Κατερίνη 2016: Όλη η πόλη μία αθλητική και πολιτιστική γιορτή
  
Σάββας Χιονίδης:«Το «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ είναι μια γιορτή, ένας θεσμός για την πόλη»



Όλη η πόλη, οι κάτοικοί της και πολλοί επισκέπτες, είτε ως αθλητές είτε ως εθελοντές ή απλά ως θεατές συμμετείχαν στη μεγάλη αθλητική, πολιτιστική γιορτή - θεσμό «Τρέχω για την Κατερίνη 2016», που διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το πρωί της Κυριακής 02 Οκτωβρίου.


Σημείο εκκίνησης του αγώνα ήταν το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, απ’ όπου οι δρομείς διανύοντας απόσταση 8 χλμ έφτασαν στον τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε με θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα. Ο αγώνας ήταν και φέτος ενταγμένος στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού απελευθέρωσης της πόλης και πραγματοποιήθηκε σε μία ιστορική, γεμάτη συμβολισμούς διαδρομή. Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.


 Σάββας Χιονίδης: «Πρώτη προτεραιότητα ο αθλητισμός»

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος: «Το «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ είναι πράγματι μια γιορτή, ένας θεσμός για την πόλη. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε φέτος κάθε προσδοκία. Μεγάλη και αξιομνημόνευτη είναι επίσης και η συμμετοχή και συνδρομή των εθελοντών. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι «ΕΤΡΕΞΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», στον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας, στον ΑΠΣ Δρομέων «ΖΕΥΣ», σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος.  Ο αθλητισμός, η παιδεία, ο πολιτισμός, απομακρύνουν το γκρίζο και αποτελούν κοινωνικό αγαθό για όλους τους πολίτες και στο Δήμο μας αποδεικνύουμε διαχρονικά ότι είναι πρώτη προτεραιότητα».


Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης και ο πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρος Πούλιος, ενώ παρέστησαν ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ο πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Κουρσιουμπάς,  ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας Αθανάσιος Μαντζούκας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.


 1800 δρομείς, αριθμός – ρεκόρ, άτομα όλων των ηλικιών, δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα, ο οποίος ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα εορτασμού των 104 χρόνων ελεύθερης πόλης και περισσότεροι από 1500 έφτασαν στο νήμα του τερματισμού. Συμμετείχαν δρομείς όχι μόνο από την Πιερία, αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα, από περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Ημαθία, η Πέλλα, η Λάρισα, η Αθήνα, η Κοζάνη, η Αλεξανδρούπολη, η Κομοτηνή, η Πελοπόννησος  κ.α. Τον αγώνα και φέτος άνοιξε καταχειροκροτούμενη η ομάδα της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, καθώς και η ομάδα του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.

 Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν στην κατηγορία των ανδρών οι:
1. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2. ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΔΥ ΒΟΛΟΥ
3.ΓΕΛΑΔΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»


Στην κατηγορία των γυναικών οι:
1.ΚΟΖΑΝΙΤΗ ΕΛΕΝΗ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

2.ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»
3.ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»


Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε επίπεδο υγειονομικής κάλυψης και ασφάλειας των συμμετεχόντων, αποτέλεσε πρώτη προτεραιότητα, για την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δρόμου - θεσμού  «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» και όπως αποδείχτηκε ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε.
Προς την κατεύθυνση αυτή, η διαδρομή επιτηρήθηκε  με ασφάλεια από την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία, τον Αθλητικό Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Εξοχής, τον ΜΑΟ Κατερίνης, την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κατερίνης.  Tην ευθύνη ροής της ενημέρωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε ο Σύλλογος  Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.


Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, παρείχαν την υγειονομική κάλυψη. Παράλληλα, τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό λειτούργησαν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Την εξέλιξη του αγώνα παρακολούθησαν οι ιατροί, Ηρακλής Τσανικίδης πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο ορθοπεδικός Στυλιανός Ξειδάκης. Σε καίριο σημείο της αγωνιστικής διαδρομής βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 


 Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, συνέδραμαν και μέλη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης, της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας, της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου, της Τ.Κ. Μοσχοχωρίου, του Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Πιερίας-Ημαθίας, του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας, του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν.Πιερίας, καθώς και άλλων συλλόγων και φορέων που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, για την επιτυχία της εκδήλωσης.


Tο δικό τους ξεχωριστό τόνο και χρώμα στη μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή του αγώνα δρόμου – θεσμού «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2016» έδωσαν και φέτος επενδύοντας μουσικά και χορευτικά τη διαδρομή από το Πλατανόδασος έως και το άγαλμα της Ελευθερίας στην κεντρική Πλατεία, μπάντες, Djs, μουσικοχορευτικά σχήματα πολιτιστικών συλλόγων κ.ο.κ.


Ειδικότερα συμμετείχαν: η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (Συνεδριακό κέντρο), το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης – Τμήμα Κρουστών (Αφετηρία Πεζόδρομου), ο Λαογραφικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας «ο Πόντος» (Πλατανόδασος), ο Λαογραφικός Ιστορικός Σύλλογος Νεοκαισάρειας «ΚΟΤΖΑ-ΑΝΑΣΤΑΣ» (Πλατανόδασος), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου (Σβορώνος), ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» (Ανδρομάχη), Μουσικό Σχήμα του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» (Τουρμπές - Τζαμί), το Μουσικό Σχήμα των Παρασκευά Χαλκίδη και Γεώργιου Κωνσταντινίδη (Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο), ενώ τους αθλητές υποδέχτηκαν στον τερματισμό, μέλη των τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σβορώνου.


Οι Paranaue, μια δημοφιλής ομάδα κρουστών στα πρότυπα των blocos afros της Bahia στην Βραζιλία,  πρωταγωνίστησαν στο παράλληλο μουσικό πρόγραμμα του αγώνα.  Το σχήμα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με τους έντονους ρυθμούς και την κίνησή του, δημιούργησε στον τερματισμό του αγώνα, ένα εκρηκτικό μίγμα, που εντυπωσίασε θεατές και αθλητές.


 Όλα τα παραπάνω σχήματα,  σε σημεία αναφοράς της διαδρομής, έδωσαν ρυθμό και  δύναμη στους δρομείς, δημιούργησαν ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, ενώ ταυτόχρονα συγκρότησαν πυρήνες συγκέντρωσης θεατών, που εμψύχωναν τους συμμετέχοντες στον αγώνα. Κάθε στιγμιότυπο της διαδρομής αποτύπωσαν με το φωτογραφικό τους φακό, τα μέλη του τμήματος φωτογραφίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών.
Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα ήταν ο Χάρης Βαρυτιμίδης,  ενώ τον συντονισμό των εθελοντών ανέλαβε, το μέλος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αριστείδης Γκιάτας. Την επιμέλεια παρουσίασης στην αφετηρία του αγώνα, καθώς και στις απονομές είχε ο Δημήτριος Αποστολόπουλος – προπονητής Στίβου, ενώ στον τερματισμό ο  Δημήτριος Γρηγοριάδης μέλος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». Επίσης, στον Σβορώνο, η Γραμματέας του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Καλλιόπη Καρτσαμπά και ο Dj Gregory.


Τις υποδομές και τον εξοπλισμό στο χώρο της αφετηρίας και του τερματισμού διέθεσε ο πρόεδρος του ΑΠΣ «ΤΡΙΑΣ» και διευθυντής της διοργάνωσης τριάθλου “almira man”, Ιορδάνης Παπαδόπουλος.


Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς το Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης, για την έγκαιρη μεταφορά των αθλητών, στο τιμ του Χαράλαμπου Τσανακτσίδη,  για την επιμέλεια και έκδοση για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, με ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αποτελεσμάτων. Επιπλέον, προς τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας Ιωάννη Τεκτονίδη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου Χρήστο Κωνσταντινίδη, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σβορώνου Ιωάννη Χρηστακίδη,  τους κυρίους Βασίλη Οικονόμου, Παύλο Τσεντίδη, Ιωάννη Νταμπώση (πρόεδρο του ΕΟΣ Πέτρας),  για τις διευκολύνσεις που παρείχαν στη διοργάνωση, τον Σπύρο Κανελλάτο, για τον σχεδιασμό των φετινών εντύπων της διοργάνωσης.

Θερμές ευχαριστίες στο Χορηγό  Επικοινωνίας και πιο συγκεκριμένα : ΕΡΤ – ΕΡΤ 3, 102 fm, 958 fm, και όπως κάθε χρόνο, σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Πιερίας.  Επίσης, προς τους χορηγούς του αγώνα: Δημοτικό Πάρκινγκ Κατερίνης, ΔΕΥΑΚ, Επιμελητήριο Πιερίας,  Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας, OLYMP KONSTANTOPOULOS S.A., ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, SAUCONY και ZIOGAS ALL SPORTS, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. κ.α.


Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις απονομές στους νικητές και τις νικήτριες, στη Μέριμνα Παιδιού, καθώς και στις πολυπληθέστερες ομαδικές συμμετοχές: της Αθλητικής Γυμναστικής Ένωσης Πιερίας,  του 2ου ΕΠΑΛ, του 5ου ΓΕΛ, του  Μουσικού Σχολείου,  ενώ όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στο 6ο «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».


Τα αναλυτικά αποτελέσματα της διοργάνωσης  θα ανακοινωθούν εντός της σημερινής ημέρας, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να παραλαμβάνουν το δίπλωμα του αγώνα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.katerinirun.gr.