Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού από τα Δημοτικά Σχολεία του Κολινδρού

     Η πρώτη Δευτέρα κάθε  Οκτώβρη έχει καθιερωθεί τα τελευταία  τρία χρόνια από το Υπουργείο  Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού
Αθλητισμού.  Στα πλαίσια εορτασμού αυτής της ημέρας   στα σχολεία όλων των βαθμίδων της Ελλάδας πραγματοποιούνται αθλητικές δραστηριότητες, που στοχεύουν στη διάδοση του αθλητικού ιδεώδους και στην  αξία της άθλησης. Κάθε  χρόνο  το Υπουργείο ορίζει μια θεματολογία. Για φέτος  υιοθέτησε το σύνθημα της Μαθητιάδας  ως λογότυπο  για την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: «Νοιώστε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και  το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».


  Το 1ο και 2ο  Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού   για την ημέρα αυτή παρουσίασαν  από κοινού, αθλητικά παιχνίδια  στο Κλειστό Γυμναστήριο  του Αθλητικού Κέντρου Κολινδρού.  Οι μαθητές  απαλλαγμένοι από το άγχος της νίκης αλλά και της αποτυχίας, χάρηκαν για τρεις περίπου ώρες τα  παιχνίδια και αγωνίσματα, καλλιεργώντας  το ομαδικό πνεύμα και το ευ αγωνίζεσθαι.  Αποτύπωσαν ζωγραφικά το μήνυμα της φετινής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  και  έφτιαξαν ένα μεγάλο κολάζ με τα αντιπροσωπευτικά έργα τους. 


  Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία από τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού Δημήτριο Χλεμέ ο οποίος  αναφέρθηκε στην  αξία  και τη χαρά της άθλησης  για  όλους τους ανθρώπους  και κυρίως τους νέους. «Μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες εσείς τα παιδιά,  τόνισε μεταξύ άλλων,    διαπαιδαγωγείστε με τον καλύτερο τρόπο. Μαθαίνετε το  σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, την πειθαρχία, την οργάνωση και τη σωστή διαχείριση του χρόνου. Ολοκληρώνετε την προσωπικότητα σας και παράλληλα αποκτάτε ισχυρές άμυνες για να προστατευτείτε από παγίδες και κινδύνους της σύγχρονης κοινωνίας …»


  Την ευθύνη των αθλητικών δραστηριοτήτων είχαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Γρηγόριος Γεωργίου του 1ου Δημ. Σχ. και Παπαδημητρίου Κων.  του 2ου Δημ. Σχ. Κολινδρού.
   Οι Διευθύνσεις  και το προσωπικό των δύο Δημοτικών Σχολείων ευχαριστούν το Δήμο Πύδνας Κολινδρού  για την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου και την προσφορά νερών  για τους μαθητές.