Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

"Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο Θεσσ/νίκης": ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ – ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σωτήρης Τσιλίκας
Μέλος της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΄΄Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο΄΄
Αντιπρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Ιπποκρατείου Γ.Ν.Θ.

08-09-16

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ – ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στην Συνεδρίαση του Σωματείου, στις 6 Σεπτεμβρίου 2016, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα, όπως αναφορικά με τις εκδηλώσεις της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2016 από την ΠΟΕΔΗΝ για την Κινητοποίηση των υγειονομικών με 4ωρη στάση εργασίας (7-11), συμμετοχή των εργαζομένων στην πορεία, στο ΄΄Καραβάνι υγείας΄΄ από τα Νοσοκομεία στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και άλλα θέματα, που εγκρίθηκαν παμψηφεί.

Ζητούμε την ενεργό συμμετοχή όλων των εργαζομένων του Ιπποκρατείου στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ, με κατ΄ αρχήν συγκέντρωση – Συνέλευση στην πύλη προς την Εγνατία και στην συνέχεια στην πορεία προς το Υπουργείο.

Στην εν λόγω Συνεδρίαση εθίγησαν και άλλα θέματα, εκτός ημερησίας διάταξης, που παραπέμφθηκαν για επεξεργασία, συζήτηση και ψηφοφορία κατά την επόμενη Συνεδρίαση. Λχ:

α. Μεταξύ άλλων τέθηκε το σημαντικό θέμα αναφορικά με την νομική κάλυψη και προστασία των εργαζομένων στο Ιπποκράτειο, που αποτελεί πρώτιστο καθήκον του Σωματείου.

β. Ακόμη αναγνώστηκε και συζητήθηκε επιστολή – αίτημα της Διεύθυνσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ιπποκρατείου, που ζητά από το Σωματείο να καλύψει ως χορηγός, έξοδα για την διοργάνωση Διημερίδας.
Η διοργάνωση της ανωτέρω επιστημονικής εκδήλωσης αποτελεί κατ΄ αρχήν ένα σημαντικό γεγονός και σαν τέτοιο χρειάζεται να χαιρετίζεται και να επικροτείται.
Η θεματολογία της εκδήλωσης, που θα ανακοινωθεί αρμοδίως, είναι επίκαιρη, πολύ ενδιαφέρουσα, σίγουρα χρήσιμη και είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει πολλούς εργαζόμενους, που χρειάζεται έγκαιρα να ενημερωθούν και διευκολυνθούν σχετικά.
Αυτό που ουσιαστικά θα είναι προς συζήτηση στην προσεχή Συνεδρίαση, είναι το αίτημα της Διεύθυνσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, για οικονομική κάλυψη της Διημερίδας εκ μέρους του Σωματείου.

Σημειώνουμε ότι τα οικονομικά του Σωματείου πρακτικά προέρχονται βασικά από την συνδρομή των εργαζομένων, που τους γίνεται κατακράτηση του ποσού από τον μισθό τους κάθε μήνα και υπενθυμίζουμε και τα πάγια έξοδα του Σωματείου.

Εν κατακλείδι, στην προσεχή Συνεδρίαση θα εξετασθεί -μεταξύ άλλων- και το σημαντικό θέμα της νομικής κάλυψης – προστασίας των εργαζομένων και των συνεπαγόμενων εξόδων που θα απαιτούνται, σε συνδυασμό με το αίτημα της Διεύθυνσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας για κάλυψη των εξόδων της διοργάνωσης της Διημερίδας.

Η ως άνω ενημέρωση γίνεται με σκοπό να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο τα αναδυόμενα σημαντικά θέματα και τις δράσεις του Σωματείου, ώστε να εκφέρουν την γνώμη τους στα θέματα αυτά, πριν την ψήφισή τους.
Ζητούμε την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων και την κριτική τους για τα επί μέρους θέματα όπως και για τις δράσεις του Σωματείου.