Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Αποδέκτες των δωρεάν διανεμομένων οπωροκηπευτικών Πολύτεκνοι και Τρίτεκνοι

- Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος


Συνάντηση συνεργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης. Κατ΄ αυτήν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μανώλης Αχλαδιανάκης και μέλη του Προεδρείου έθεσαν σειρά ζητημάτων που απασχολούν την τρίτεκνη οικογένεια της πατρίδας μας, σε ώρα οικονομικής δυσχέρειας, όπως την απλούστευση της διαδικασίας στη διανομή τροφίμων μέσω ΤΕΒΑ και την έκπτωση στα εισιτήρια  των συγκοινωνιακών μέσων (ακτοπλοΐα, σιδηρόδρομος, λεωφορείο, ΚΤΕΛ).


Ο Αναπληρωτής Υπουργός ευχαρίστησε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας για την επίσκεψη και την συνεργασία, ενημέρωσε για την δημοσίευση στο ΦΕΚ στις 4 Αυγούστου της με αριθμ., 3630/87095 Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τα μέτρα στήριξης παραγωγών οπωροκηπευτικών λόγω του ρωσικού εμπάργκο, με την οποία απόφαση οι πολύτεκνοι ορίζονται ως αποδέκτες, μεταξύ άλλων φορέων, των  αποσυρομένων προϊόντων που διατίθενται με δωρεάν διανομή. Ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε την ιδιαίτερη διάσταση του δημογραφικού που διογκώθηκε λόγω κρίσης των τελευταίων χρόνων, αναφέρθηκε στη σοβαρότητα της εθελοντικής κίνησης και εργασίας των Διοικητικών Συμβουλίων των τριτέκνων και των πολυτέκνων, ώστε οι διανομές των δωρεάν διανεμομένων τροφίμων να φθάνουν και στην πιο απομακρυσμένη οικογένεια που τα’ χει ανάγκη. Κλείνοντας, ζήτησε την συνεχή συνεργασία της Ομοσπονδίας για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε στη θέση αυτή για να υπηρετούμε τον τόπο και τον λαό, με κριτήρια και προτεραιότητες κοινωνικής πολιτικής.