Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Σύσκεψη στη "γιορτή του Αγρότη" των βουλευτών Συριζα Πιερίας με τον διοικητή του ΕΛΓΑ

Οι βουλευτές του Συριζα στην Πιερία Καστόρης Α. Σκούφα Μπέττυ και Τζαμακλής Χ. παραβρέθηκαν σε σύσκεψη με τον διοικητή του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ και
εκπροσώπους των συνεταιρισμών στην Πιερία. Η σύσκεψη έγινε στα πλαίσια της "γιορτής του Αγρότη" στην Καρίτσα Πιερίας.

Αφού άκουσαν τους φορείς  και τους παραγωγούς ενημέρωσαν τους αγρότες για ζητήματα της αγροτικής πολιτικής.Μεταξύ άλλων τονίσθηκε διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΛΓΑ αλλά και ο αλληλέγγυος χαρακτήρας του.Τα αντιχαλαζικά και αντιβροχικά δίχτυα-όπως αυτά που έχουν εγκατασταθεί στο Δήμο Δίου Ολύμπου-δείχνει πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και στον τομέα της αγροτικής παραγωγής.


Τονίσθηκε ότι το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης χρηματοδοτεί τους αγρότες για το 2014-2020 με 4,7 δις ευρώ, για δε  την  ορεινή Πιερία στο νέο αναπτυξιακό νόμο προβλέπει χρηματοδότηση με το 100% του ποσού.
Ενημέρωσαν επίσης για τις προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά για τη λύση προβλημάτων στην καθημερινότητα του αγρότη,προβλήματα που όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές που εφαρμόζονταν μέχρι τώρα και αυτές οι πολιτικές δεν είχαν  καμία σχέση με τις σύγχρονες ανάγκες μιας αγροτικής πολιτικής.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  στην Πιερία αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ  στο νομό δίνουν και θα δίνουν καθημερινά τη μάχη για να στηρίξουν  τους αγρότες και να βρίσκονται δίπλα τους στον αγώνα για μια δίκαιη ανάπτυξη και για μια δίκαιη αγροτική πολιτική.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ