Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016»

Γιορτή λήξης του προγράμματος «Δημιουργική απασχόληση μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών– Καλοκαίρι 2016» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, στις 18.00, στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
            Στο πλαίσιο της τελετής θα παρουσιαστούν μέσω μουσικοθεατρικών δρώμενων και εικαστικών εκθέσεων οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν.
            Στο πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε για 17η συνεχή χρονιά από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, συμμετείχαν περισσότεροι από 1070 μαθητές και μαθήτριες σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης που απασχολήθηκαν σε έξι κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και στο κέντρο για ΑμεΑ, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συνεργασία   37 εκπαιδευτικών, μίας ψυχολόγου και εθελοντών.
            Παράλληλα, με το καθημερινό πρόγραμμα, σε όλα τα κτιριακά συγκροτήματα υλοποιήθηκαν δύο ενημερωτικές δράσεις-παρεμβάσεις, η πρώτη από την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α Ανατολικής Θεσσαλονίκης, «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.» με τίτλο «Κλιματική αλλαγή και ο παγκόσμιος ρόλος των δασών» και η δεύτερη από τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σείριος», με τίτλο «Παίζω και μαθαίνω τα συναισθήματα».