Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Εξώδικο Πύρρου Δήμα στην 'Αυγή'

Απρόκλητη υποτίμηση και προσβολή σε βάρος του ονόματός του ισχυρίζεται ότι υπέστη ο πρωταθλητής και πρώην βουλευτής. Τι απάντησε ο αρθρογράφος
Εξώδικο κατέθεσε ο Πύρρος Δήμας στην εφημερίδα Αυγή, αναφορικά με άρθρο γνώμης που καυτηρίαζε την λεγόμενη dream team της άρσης βαρών και το άδοξο τέλος της, μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ που τίναξε όλη την ομάδα του Χρήστου Ιακώβου στον αέρα. Ο Ολυμπιονίκης ισχυρίζεται πως το άρθρο είχε στόχο να τον υποτιμήσει και να τον προσβάλει, παρουσιάζοντάς τον ως  "αργόσχολο, ύποπτο για ντοπάρισμα, τεμπέλη αθλητή που λάθρα κατέκτησε ολυμπιακά μετάλλια σε 4 συνεχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες".
Η κόντρα ξεκίνησε όταν η εφημερίδα, όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσίευσε άρθρο γνώμης με τίτλο "Πρωταθλητισμός χωρίς Αθλητισμό", στο οποίο ο Δημήτρης Χρήστου αναρωτιόταν που "χάθηκε εκείνη η περίφημη σχολή της Ελληνικής Άρσης Βαρών την οποία είχαμε ονομάσει “ντριμ τιμ” για τις επιτυχίες της και τη συγκομιδή των ολυμπιακών μεταλλίων που έφερε στη χώρα;"

Η βιομηχανία παραγωγής πρωταθλητών και το εξώδικο

Ο αρθρογράφος έκανε λόγο για "μια βιομηχανία εισαγωγής και ελληνοποίησης κατασκευής πρωταθλητών που απογειώθηκε λόγω της τεχνογνωσίας και του ρίσκου ντοπαρίσματος" και περιέγραφε μάλιστα τις δοσοληψίες των υπευθύνων του αθλήματος τότε με την πολτιική εξουσία.

Μια βιομηχανία εισαγωγής και ελληνοποίησης κατασκευής πρωταθλητών που απογειώθηκε λόγω της τεχνογνωσίας και του ρίσκου ντοπαρίσματος

Όπως ισχυριζόταν "τα 10 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια της Άρσης Βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, της Ατλάντα και του Σίδνεϊ, άνοιξαν την όρεξη των κατασκευαστών ολυμπιονικών (Σγουρός και Ιακώβου) που ζήτησαν κονδύλια για το άθλημα, υποσχόμενοι πολλά μετάλλια στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, που θα δόξαζαν τη χώρα και την κυβέρνηση. Όταν άκουσε το πρόγραμμα ο Σημίτης, απάντησε: Πάρτε τα λεφτά, κάντε ό,τι νομίζετε, αλλά αν πάει κάτι στραβά, να ξέρετε ότι εγώ δεν ήξερα τίποτα".

Η αναφορά στον Πύρρο Δήμμα που έφερε την αντίδραση



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ