Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Δρίτσας: Αυξάνονται οι προσφυγικές ροές απο την Τουρκία www.dikaiologitika.gr

Υπάρχει μια αύξηση των προσφυγικών ροών τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη που να οδηγείται κανείς σε συμπεράσματα, τονίζει σε
συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ, αναφορικά και  με τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

Είμαστε σε εγρήγορση και σχεδιάζουμε την πολιτική μας με βάση όλα τα ενδεχόμενα, προσθέτει και επαναλαμβάνει ότι αυτό που θέλουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι να πάνε στην Ευρώπη και σε καμία περίπτωση να μείνουν στην Ελλάδα.
Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, δηλώνει ότι η κριτική της είναι ανεύθυνη, αβάσιμη και ατεκμηρίωτη, υπογραμμίζοντας ότι αυτή εντάσσεται στην αποδόμηση του αντιπάλου. «Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή κάνει προσπάθειες να στηρίξει την ελληνική κοινωνία που έχει καταρρεύσει λόγω της εξάχρονης εφαρμογής του Μνημονίου, δηλώνει ο υπουργός, ενώ απαντώντας σε παρατήρηση ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε νέο Μνημόνιο ο κ. Δρίτσας προσθέτει ότι αυτό το νέο Μνημόνιο είναι το κλείσιμο.
Η κυβέρνηση έχει εξηγήσει στον ελληνικό λαό, ότι αυτό το νέο Μνημόνιο είναι αναγκαίος συμβιβασμός προκειμένου να διατηρηθεί μια στοιχειώδης σταθερότητα και να ξαναπάρει μπρος η μηχανή, τονίζει και προσθέτει: «Δεν είμαστε μάγοι αλλά έχουμε σχέδιο, επιμονή, πείσμα και εντιμότητα. Δεν λέμε στον ελληνικό λαό ότι θα λυθούν όλα δια μαγείας, αλλά πραγματικά είμαστε σε μια πορεία αναθέρμανσης της οικονομίας».
www.dikaiologitika.gr