Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

«Αλήθειες»: Μετά το κράτος και οι τράπεζες μέτοχοι στα Πρατήρια

Oι τραπεζικές κάρτες (χρεωστικές-πιστωτικές) θα βοηθήσουν τη πάταξη φοροδιαφυγής; Τους μόνους  που βοηθάνε να αυξήσουν τα έσοδα τους είναι οι τράπεζες. Στα πρατήρια καυσίμων οι
τράπεζες ξαφνικά έγιναν ανέξοδα μέτοχοι και μάλιστα με ποσοστό πάνω από 80% του καθαρού κέρδους τους και αυτό όταν τα πρατήρια έχουν μικτό  περιθώριο κέρδους  3% και πληρώνουν  προμήθεια από 0,70%-1,8%!!!!
Έτσι τα Πρατήρια απέκτησαν συνέταιρο με τις ευλογίες του Υπουργού ο οποίος ρίχνοντας στάχτη στα μάτια προτρέπει τις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειες και να προσαρμοστούν στα διεθνή πρότυπα αλλά,  τι δυστυχία αυτές δεν ακούνε αφού προμήθεια παίρνουν οι τράπεζες και στις μεταφορές χρημάτων.   

 Να επισημάνουμε ότι το ίδιο συμβαίνει και στα καπνικά προϊόντα των οποίων  τα ποσοστά είναι επίσης  αυστηρά χαμηλά.

Ακόμη  ένα θέμα που σίγουρα θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη είναι ο έλεγχος και η αντιπαραβολή των αγορών με κάρτα, συγκεκριμένα καταναλωτής χρήστης της κάρτας αγοράζει καύσιμα παίρνει τσιγάρα είτε λιπαντικά τα οποία περιγράφονται σε διαφορετικές αποδείξεις, όταν θα έρθει ο έλεγχος και ίσως μετά από καιρό πώς θα γίνετε η διασταύρωση;
Ερωτηματικά υπάρχουν και εάν οι τράπεζες τηρούν την ίδια τιμολογιακή πολιτική και με τα ιδολειτουργούμενα πρατήρια των ομίλων, διότι σε διαφορετική περίπτωση έχουμε και εδώ πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.
 Υπάρχει κάποιος να πιστεύει ότι με τη χρήση της κάρτας θα παταχθεί η υπάρχουσα φοροδιαφυγή όταν οι περισσότεροι καταναλωτές διεκδικούν έκπτωση με αντάλλαγμα τη μη έκδοση απόδειξης και τη μη χρέωση τουλάχιστον του 24% !!! Φ.Π.Α;
Μήπως τελικά οδηγούμαστε στη εφόρου  ζωής λειτουργία των capital control΄s ; Η πρόταση να γίνετε σωματικός έλεγχος για  κατοχή μετρητών ελέγχεται –προς το παρών-ως ανακριβής. Ανακριβείς κρίνονται και οι πληροφορίες ότι οι λαθρεμπορικές συναλλαγές θα γίνονται με πιστωτικές κάρτες προκειμένου ο λήπτης να έχει δόσεις και μάλλον θα συνεχίσουν να γίνονται μέσω τραπεζών.
    Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε να είμαστε στη διάθεση της πολιτείας προκειμένου να βοηθήσουμε με την αδιαμφισβήτητη επαγγελματική μας επάρκεια.


http://www.enveth.gr/