Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΠΑΜΕ 45 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ - Πρεμιέρα απόψε στις 7:30

Πρεμιέρα απόψε στις 7:30
ΠΑΜΕ…45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
  Ανοίγει απόψε η αυλαία του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2016, το οποίο καλύπτει όλο το φάσμα των πολιτιστικών απαιτήσεων. Ολοκληρώνεται την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.
  Τιμώμενη χώρα η Ρουμανία.


  Στις 7:30μ.μ. πραγματοποιούνται στο αίθριο του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, η επίσημη τελετή έναρξης και στη συνέχεια τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής Ρουμάνων καλλιτεχνών.
  Πάντα απόψε στις 9:30μ.μ. στο Αρχαίο θέατρο Δίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα απολαύσουμε συναυλία ρουμανικής και ελληνικής μουσικής.
  Η πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης, η Χορωδία Preludiou Βουκουρεστίου και  η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, θα εκτελέσουν και θα ερμηνεύσουν συνθέσεις Ρουμάνων και Ελλήνων δημιουργών υπό τη διεύθυνση των μαέστρων Θόδωρου Ορφανίδη, Παναγιώτη Λυμπανοβνού και V.Enchedou.  Εκατό μουσικοί και χορωδοί επί σκηνής.
  Αύριο Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 ( ώρα έναρξης 9:30μ.μ.) το πρόγραμμα του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου περιλαμβάνει:
  Στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου θα παρουσιαστεί το αναλόγιο με θέμα
« Έλληνες λογοτέχνες που έζησαν στη Ρουμανία».
Ο Γιώργος Χ. Χανδόλιας, η Λένα Παταρίδου, η Έφη Δήμου, η Μελίνα Παπαδοπούλου  και αρκετοί άλλοι καλλιτέχνες, θα παρουσιάσουν λογοτεχνικά κείμενα και μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων λογοτεχνών που γεννήθηκαν ή έζησαν στη Ρουμανία.
  Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

  Την ίδια μέρα και ώρα (Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στις 21:30) για τους θεατρόφιλους στα αρχαία Λείβηθρα ο «ΠΗΓΑΣΟΣ»  παρουσιάζει το έργο του Ντάριο Φο, «ΜΙΣΤΕΡΟ ΜΠΟΥΦΟ». Είσοδος 7 και 10 ευρώ.