Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ. Ο.Α.Ε.Ε.

 Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και παρουσία εκπροσώπων συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε στις 11 Ιουνίου
2016 στην Πάτρα.
          Το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας εκπροσωπήθηκε από σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και τους αντιπροσώπους του ενώ κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος κ. Κουτσής Δημήτριος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δυναμικές κινητοποιήσεις που υλοποιήθηκαν, εκφράζοντας την αντίθεσή μας στις εξελίξεις και στις περικοπές των συντάξεων, στα αβάσταχτα χαράτσια, στις αυξήσεις στα φάρμακα, στον ΕΝΦΙΑ, στην κατάργηση του ΕΚΑΣ και πολλά πολλά ακόμη. Εξάλλου, οι συνταξιούχοι ήταν και εξακολουθούν να είναι οι άμεσα αποδέκτες όλων των σκληρών μέτρων που αποφασίστηκαν και εφαρμόστηκαν μέσω των μνημονίων.  


          Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος έθεσε υπ’ όψιν του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων και όλων των παρευρισκομένων έτσι ώστε με τη δική της συμβολή και στήριξη να τεθούν σε κάθε αρμόδιο Υπουργό και εκπρόσωπο της Κυβέρνησης προς επίλυση, τα εξής θέματα :
·   Η πρόβλεψη για μειωμένο συντελεστή στα φάρμακα για αυτούς που για λίγα Ευρώ χάνουν το ΕΚΑΣ αλλά και γενικά για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους.
·   Η απαλλαγή των συνταξιούχων, τουλάχιστον για όσους είναι άνω των 65 ετών, από την υποχρέωση χρήσης πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για τις αγορές τους προκειμένου να ισχύσει κανονικά το αφορολόγητο όριο στις φορολογικές τους δηλώσεις αφού οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε και δεν είμαστε σε θέση να χρησιμοποιούμε κάρτες σε ότι ψωνίζουμε.
·   Να ισχύσει η φορολογική έκπτωση που δίνεται μέσω των φορολογικών δηλώσεων για τους συνταξιούχους με αναπηρία που έχουν αποφάσεις του Ο.Α.Ε.Ε. εφ’ όρου ζωής και είναι σήμερα άνω των 65 ετών.
·   Επανέναρξη του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού «Τουρισμός για όλους» ή «Τρίτης ηλικίας» καθώς εξακολουθούν να γίνονται οι μηνιαίες κρατήσεις στις συντάξεις για τους συνταξιούχους Ο.Α.Ε.Ε.
·   Να ξανασυμπεριληφθεί στις προβλεπόμενες προληπτικές εξετάσεις ο έλεγχος του προστάτη για τους άντρες άνω των 70 ετών.
Κλείνοντας την εισήγησή του ο Πρόεδρος, απευθυνόμενος σε όλους τους συνέδρους – συνταξιούχους ανέφερε ότι ενωμένοι θα επαγρυπνούμε για ότι αποφασιστεί για εμάς, ειδικά σήμερα όπου όλα ανατρέπονται και όλα αναθεωρούνται.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
           Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Κουτσής Δημήτριος                                           Τσαλός Αθανάσιος