Τρίτη 24 Μαΐου 2016

O "κυπελλούχος Ερασιτεχνών" Απόστολος Στύλος μιλάει αποκλειστικά στον Νίκο Κολίτση και στη Metrosport σε μία συνέντευξη-σταθμό

 Ο «κυπελλούχος ερασιτεχνών», προπονητής Απόστολος Στύλος, της Πύδνα Κίτρους, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη-σταθμό στον Νίκο Κολίτση και στη Metrosport, στη μεικτή ζώνη του γηπέδου του Περιστερίου, μετά την ιστορική κατάκτηση του κυπέλλου (1-0 τον Ιάλυσο Ρόδου)

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport)


«Η αλλαγή στόχων μας έφερε το κύπελλο»

Καθορίστε το μέγεθος της επιτυχίας για την Πύδνα, την Πιερία και εσάς προσωπικά.
Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία και για την Πύδνα Κίτρους και για τις ομάδες της Πιερίας και σε ερασιτεχνικό και σ' επαγγελματικό επίπεδο και για εμένα προσωπικά. Είναι καταξίωση και για την ομάδα του Κίτρους, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής, με πολύ καλή παρουσία και κατέκτησε το κύπελλο ερασιτεχνών στο τέλος. Παίξαμε από την αρχή του θεσμού και σε επίπεδο νομού και σε πανελλαδικό επίπεδο, όλα τα παιχνίδια, πλην ενός, εκτός έδρας, Αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στην κατάκτηση του κυπέλλου.

Είναι η Πύδνα Κίτρους ομάδα εκτός έδρας;
Δεν είμαστε ομάδα εκτός έδρας. Απλώς, όταν αγωνιζόμαστε εκτός έδρας, επιδιώκει και ο αντίπαλος να κερδίσει, ενώ στην έδρα μας προσπαθεί πρώτιστα να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.

Τiming αλλαγής και επαναπροσδιορισμού στόχων στο πρωτάθλημα, focus στο κύπελλο. Πώς λήφθηκε η απόφαση;
Είναι η πιο εύστοχη ερώτηση που μου έχει γίνει από την αρχή της χρονιάς,  αναφορικά με το timing της αλλαγής στόχων. Αρχές δευτέρου γύρου, με τον Αιγινιακό και την Α.Ε. Καραισκάκη να είναι οκτώ βαθμούς πάνω, βάζοντας κάτω τα παιχνίδια που απομένουν, είδαμε ότι το πολύ να φτάσουμε τρεις με τέσσερις πόντους πίσω από τον Αιγινιακό. Κάναμε focus, όπως επισημαίνετε, στα παιχνίδια του κυπέλλου, χωρίς να παραγνωρίσουμε το πρωτάθλημα και σίγουρα η αλλαγή στόχων μας έφερε το κύπελλο. Αν επιλέγαμε να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα, θα τερματίζαμε δεύτεροι, πίσω από τον Αιγινιακό, γιατί, όπως αποδείχτηκε, δεν μπορούσαμε να τον φτάσουμε και θα χάναμε και το κύπελλο.

Koμβικές προκρίσεις επί του Απόλλωνα Λάρισας και επί της Δόξα Δράμας. Συμφωνείτε;
Συμφωνώ ότι οι δύο κομβικές προκρίσεις ήταν η αυτή επί του Απόλλωνα Λάρισας, που είναι μία ομάδα με ρόστερ Γ' εθνικής και συνεχίζει να το αποδεικνύει και η αντίστοιχη στην ιστορική Δράμα επί της Δόξας. Αυτές οι προκρίσεις μας έκαναν να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το κύπελλο.


Καθοριστική απόκρουση Αλυσανδράτου στην «ευκαιρία του αγώνα» για τον Ιάλυσο. Διατυπώστε την άποψή σας.
Συμφωνώ και στο γεγονός ότι κομβικό σημείο ήταν η απίστευτα δύσκολη απόκρουση του Αλυσανδράτου, με την μπάλα να προσκρούει στη συνέχεια στο δοκάρι. Στα τελευταία παιχνίδια αντιδράει πάντα σωστά, καθώς συνήθως πιέζουμε τον αντίπαλο και υπάρχουν πάντα μία ή δύο κλασικές ευκαιρίες που χρειάζεται να το κάνει και δείχνει ότι έχει υψηλή συγκέντρωση.

Σχέδια και προοπτική για το παρόν και το μέλλον, της ομάδας και το δικό σας.
Την επόμενη εβδομάδα δε θέλω να σκεφτώ τίποτα. Θέλω μόνο να διασκεδάσω και να ξεκουραστώ, αλλά είναι σίγουρο ότι είμαι φιλόξοξος, θέλω να εξελιχθώ και να βελτιωθώ. Οι προδιαγραφές αυτής της ομάδας είναι για υψηλότερη κατηγορία. Έχουν γίνει μεγάλα βήματα οργάνωσης και πρέπει να γίνουν ακόμη μεγαλύτερα, για να μπορέσουμε ν' αλλάξουμε επίπεδο και εντός αγωνιστικού χώρου, για να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να βγούμε στη Football League. Όλα εξαρτώνται από τη σημερινή διοίκηση. Υπάρχει όραμα και εκτιμώ ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια σ' όλα τα επίπεδα. Είναι νωρίς να συζητήσουμε για την επόμενη χρονιά, απλώς θυμίζω ότι στην προηγούμενη ομάδα μου έμεινα τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Δε γίνεται σε μία χρονιά να κάνεις τα πάντα. Χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα να διαμορφώσεις την ομάδα σου, να κάνεις έναν κορμό, να προσθέσεις παίκτες και να οργανωθείς για να πετύχεις περισσότερα πράγματα.

Θα εισπράξετε ως αναγνώριση την επιτυχία, στην εποχή της εύκολης κριτικής και της κρίσης εκ του αποτελέσματος;
Εκτιμώ ότι θα το εισπράξουμε όλοι ως αναγνώριση. Η εύκολη κριτική και η κρίση εκ του αποτελέσματος είναι, όπως επισημαίνετε, γνώρισμα της ελληνικής κουλτούρας και νοοτροπίας. Η αλήθεια είναι ότι εγώ όχι μόνο δεν επηρεάζομαι, αλλά φροντίζω να μην τη λαμβάνω υπόψη και να μη την ακούω. Έχω τα δικά μου πιστεύω, το δικό μου δρόμο για να εξελιχθώ και να εξελίσσω την ομάδα μου, φυσικά έχοντας κάποιους ανθρώπους δίπλα μου, με μελέτη και συνεχή επιμόρφωση.

Πού αφιερώνετε το κύπελλο γενικά και ειδικά;
Αφιερώνω το κύπελλο στους ποδοσφαιριστές μου, που είναι καλοί χαρακτήρες, εκτός από καλοί ποδοσφαιριστές και όλη τη χρονιά είχαμε πολύ καλό κλίμα, στη διοίκηση, στους συνεργάτες μου, στον υπέροχο κόσμο, που ήρθε με χρώμα στην κερκίδα και μας βοήθησε, αλλά και στους ποδοσφαιριστές που έφεραν την ομάδα στον τελικό και ήταν μαζί μας μέχρι το Δεκέμβριο.

MVP του θεσμού του κυπέλλου;
Θα αδικήσω κάποιον, αν επιλέξω τον ΜVP ολόκληρου του θεσμού που μου ζητάτε, αλλά θα σημειώσω ότι τα γκολ του Μακράκη μας οδήγησαν στις δύσκολες στιγμές.