Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Μιχ. Ζορπίδης: Με το Φεστιβάλ Τουρισμού 2016 ανοίγουμε τις δράσεις για την ανάπτυξη του Τουρισμού

 «Το Φεστιβάλ Τουρισμού 2016 θα είναι μία μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
Μιχάλης Ζορπίδης, στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματός του.
Το Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή 40 εκθετών από όλη την Ελλάδα και πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων θα φιλοξενηθεί από την Πέμπτη έως την Κυριακή, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας- Θράκης), Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Ε.Ο.Τ., του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΗΑΤΤΑ.
Στόχος του, όπως είπε ο κ. Ζορπίδης είναι να καθιερωθεί μία γιορτή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, για να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που μπορούν να απολαύσουν όχι μόνο στην πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διακήρυξε από την πρώτη στιγμή ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διοργάνωσης του όχι για να φανεί ως ένας φορέας της πόλης. Μακριά από εμάς κάθε διάθεση ηγεμονισμού και καπελώματος. Εμείς επιζητούμε τη συνεργασία όλων των φορέων για να φτιάξουμε μαζί όμορφα πράγματα για τη Θεσσαλονίκη μας. Ο σκοπός είναι πάνω από πρόσωπα, φορείς και επιδιώξεις», τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ.
Ο κ. Ζορπίδης, ευχαρίστησε το Δήμο Θεσσαλονίκης για την διάθεση του χώρου δωρεάν και διευκρίνισε ότι το ΕΕΘ διαθέτει για τη διοργάνωση το ποσό των 10.000 ευρώ, ενώ κάλεσε τον Τύπο να «αγκαλιάσει» τη διοργάνωση, καθώς η επιτυχία της θα είναι και επιτυχία της Θεσσαλονίκης. «Μακάρι να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των φορέων και το 2017 να γίνει στην Πιερία ή τις Σέρρες», πρόσθεσε.


«Πρώτοι εμείς κατεβάσαμε το brand του ΕΕΘ για να αναβαθμίσουμε τη συνεργασία με τους άλλους φορείς», τόνισε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κλεόβουλος Θεοτόκης, που ευχαρίστησε τα μέλη της, Ελένη Φύκα, Σπύρο Πέγκα, Στάθη Παντελίδη και Λευτέρη Αλεξανδρίδη για την εθελοντική προσφορά εκατοντάδων ωρών ενασχόλησης. «Ελπίζω και εύχομαι το δικό μας παράδειγμα, της συνεργασίας και της συναντίληψης να μείνει στην πόλη, που δεν έχει δυστυχώς καλή παράδοση συνεργασίας των φορέων της.
Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πολιτισμού Σοφία Μαυρίδου εξέφρασε τη χαρά της γιατί η προσπάθεια αυτή, που ξεκινά και τονίζει το ρόλο της Πόλης- Μητρόπολης για τη Θεσσαλονίκη, μπορεί να επεκταθεί σε όλη την Περιφέρεια, στη λογική της «Περιφερειακής Συνείδησης», που πρέπει να αποκτηθεί. «Με το Φεστιβάλ μπορούμε να ενισχύσουμε τον εσωτερικό τουρισμό, που είναι φθηνός αλλά χρήσιμος για την ελληνική οικογένεια», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η Περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Φύκα, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Οργανωτική Επιτροπή, τόνισε ότι το Πρόγραμμα των Παράλληλων Ψυχαγωγικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων μπορεί να μην έχει χολιγουντιανή λάμψη αλλά έχει «φρέσκα παιδιά, νέα πρόσωπα, ωραίες φωνές και αναδεικνύει τους τοπικούς δημιουργούς, που βρίσκουν στη διοργάνωση ένα σημαντικό βήμα για να δείξουν τη δουλειά τους».


Η Έλενα Κουντουρά
Το «Φεστιβάλ Τουρισμού 2016» ανοίγει το βράδυ της Τετάρτης με μία συνάντηση καλωσορίσματος, στο οποίο η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά θα συζητήσει τα θέμα του Φεστιβάλ με τους διοργανωτές, τους εκθέτες αλλά και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, που σχετίζονται με τον τουρισμό.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΕΘ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ www.eeth.gr