Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Κάλεσμα προς τους πολίτες του δήμου Βέροιας να προστατέψουν κάθε προσπάθεια που κάνει τη ζωή και την πόλη καλύτερη και να περιφρουρήσουν τη δημοτική περιουσία

 Τα δένδρα εντός κατοικημένων περιοχών συνεισφέρουν σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ επηρεάζουν θετικά την ψυχική και φυσική κατάστασή τους, συμβάλλουν
στη μείωση των θορύβων, φιλτράρουν τη σκόνη και άλλα αιωρούμενα σωματίδια, καθαρίζοντας τον αέρα και δροσίζουν με τη διαπνοή τους και τη σκιά τους τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι με την εγκατάσταση δέντρων στους κοινόχρηστους χώρους, κυρίως στα πεζοδρόμια, νησίδες μπορεί να αλλάξει δραστικά το περιβάλλον, να βελτιώσει την εικόνα της πόλης και τις μικροκλιματικές συνθήκες της ενώ περιορίζεται σημαντικά το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας.



Κάθε δημότης οφείλει να υποστηρίζει τους τρόπους που υιοθετούνται για την ανάπτυξη και την προφύλαξη ή διαφύλαξη πρασίνου και κανένας δεν μπορεί να επεμβαίνει ανεξέλεγκτα στα δέντρα με ενέργειες και αυθαίρετες παρεμβάσεις, αφαίρεση βλάστησης και την καταστροφή των φυτών. Βανδαλισμοί σε περιουσιακά στοιχεία του Δήμου (δέντρα, κάδοι, καλαθάκια, όργανα παιδικών χαρών κ.λπ.) από δόλο ή αμέλεια, πέραν της δίωξης για φθορά δημόσιας περιουσίας, επισύρουν πρόστιμο και χρέωση των εξόδων για την αποκατάσταση των φθορών.


Καλούμε τους πολίτες του δήμου μας να προστατέψουν κάθε προσπάθεια που κάνει τη ζωή και την πόλη καλύτερη και να περιφρουρήσουν τη δημοτική περιουσία, την περιουσία που ανήκει σε όλους τους δημότες. Κάθε πολίτης που επιθυμεί στο πλαίσιο εθελοντικής προσφοράς του προς το δήμο, π.χ. περιποίηση πάρκου, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας για περαιτέρω συνεννόηση και παροχή πληροφοριών-οδηγιών.
Είναι ευθύνη όλων μας  να κάνουμε το ΣΗΜΕΡΑ καλύτερο.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
& ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ