Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ 6ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ 6ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL
Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ «GOURMET OLIVE EXHIBITION»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Υπό την αιγίδα του 6ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται η πρώτη έκθεση «Gourmet Olive Exhibition» την Παρασκευή 20, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, στο χώρο του Lab’Attoir (Παλιά Σφαγεία, 26ης Οκτωβρίου 35).
Έλληνες παραγωγοί αγνού παρθένου ελαιόλαδου, ελιάς, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών και βοτάνων υποδέχονται επαγγελματίες και καταναλωτές από το εξωτερικό και την Ελλάδα.
Την Παρασκευή 20 Μαΐου, το 6ο THESSALONIKI FOOD FESTIVAL θα αναδείξει την πολυπολιτισμική παράδοση της κουζίνας της Θεσσαλονίκης, όπως αποτυπώνεται στο Γαστρονομικό Οδηγό της πόλης.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:
·         12.00 Μία ώρα με την Ελένη Ψυχούλη
·         13.00 Το THESSALONIKI FOOD FESTIVAL μαγειρεύει...
Ø  Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Παρασκευή κουλουριού από την Πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια
Ø  Τραχανάς: Παρασκευή από τη chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και συγγραφέα των συνταγών του Γαστρονομικού Οδηγού, Κική Εμμανουηλίδου
Ø  Μπουγάτσα: Άνοιγμα φύλλου από τον pastry-chef, Φίλιππο Μπαντή

            Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία των τριών συνταγών για το κοινό.

·   16.00 Χαιρετισμοί: Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης / Πρόεδρος ΣΕΒΕ, Δημήτριος Λακασάς
·         16.10 «Γαστρονομική και τουριστική ατζέντα Θεσσαλονίκης»: Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας