Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Διανομή τροφίμων και βρεφικών τροφών, στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»

 Από τον Δήμο Κατερίνης ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας:

Διανομή τροφίμων και βρεφικών τροφών, στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»

 Ολοκληρώθηκε σήμερα από τον Δήμο Κατερίνης, η δωρεάν διανομή τροφίμων (κοτόπουλα, τυρί φέτα) και βρεφικών τροφών (γάλα σκόνη, γάλα εβαπορέ, κρέμα δημητριακών, κρέμα ρυζάλευρο), στους δημότες, που είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)».

Η διανομή έγινε στην αποθήκη του Δήμου, που βρίσκεται δίπλα στο Τ.Ε.Ι. Κατερίνης (Κανελλοπούλου 2 & Μαντζαροπούλου γωνία), από συνεργεία του Δήμου, με την συνδρομή της Π.Ε. Πιερίας, εθελοντών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, της οικολογικής ομάδας Μητέρα Γη, της Κουζίνας Αλληλεγγύης, της Δομής Αλληλεγγύης Κατερίνης, καθώς και εθελοντών όλων των φορέων που συμμετέχουν στην κοινωνική σύμπραξη.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης είναι ο επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, για την υλοποίηση των παρεμβάσεων του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ/FEAD. Στο πλαίσιο αυτό, διατίθενται στις 2.500 δικαιούχες οικογένειες του Δήμου, οι ποσότητες που αναλογούν, ενώ μέρος τους, θα διανεμηθεί και σε ωφελούμενους των Κοινωνικών Παντοπωλείων.

Τον συντονισμό, την ευθύνη και την επίβλεψη της διαδικασίας είχε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας, ο οποίος, σε δήλωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η  επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική δράση, που ανακουφίζει και τονώνει τις οικογένειες των συνδημοτών μας, οι οποίοι βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική θέση», ενώ ευχαρίστησε τους υπαλλήλους και τους εθελοντές, «που εργάστηκαν και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, προκειμένου να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα».


Η διαδικασία διανομής κύλησε και ολοκληρώθηκε ομαλά για τους ωφελούμενους, οι οποίοι είχαν πιστοποιηθεί, καθώς για την ακριβή ώρα προσέλευσης – διανομής, έλαβαν έγκαιρα γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την αίτησή τους. Όσοι δεν διέθεταν ή δεν δήλωσαν κινητό τηλέφωνο παρέλαβαν τα προϊόντα σε ημέρα και ώρα, για την οποία ενημερώθηκαν μέσω ανακοίνωσης στον τοπικό τύπο, καθώς και μέσω των δομών αλληλεγγύης.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι, για την παραλαβή είναι απαραίτητη η επίδειξη βιβλιαρίου κοινωνικής ασφάλισης ή άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο να προκύπτει ο ΑΜΚΑ των δικαιούχων, ενώ τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται και από μέλη της οικογένειας με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους.

Τέλος, για τους δικαιούχους των Δήμων Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, τις αναλογούσες ποσότητες προς διανομή παρέλαβαν οι υπεύθυνοι των Δήμων αυτών.

Η επόμενη φάση διανομής προγραμματίζεται εντός του Μαΐου.