Τρίτη 19 Απριλίου 2016

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ»: «MALL» ΤΗΣ Σ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «CASUALI»

Με το έργο «MALL» της Στέλλας Παπαδημητρίου από την ομάδα «Casuali» συνεχίζεται το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης» που διοργανώνει για
πέμπτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, στις 21.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» - Σκηνή Νίκος Ναουμίδης (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310 869869).
Το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, μετά την παράσταση, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση των συντελεστών με το κοινό.



Λίγα λόγια για το έργο
Ένας πόλεμος μόλις τελείωσε. Οι νικητές βρίσκονται προστατευμένοι μέσα σε τεράστια εμπορικά κέντρα. Ο μηχανισμός κινείται με σχέδιο και ασφάλεια. Οκτώ πρόσωπα προσπαθούν να επιβιώσουν χαμογελώντας μέσα σε ένα πλαίσιο εξουσίας όπου τίποτα δεν αμφισβητείται. Ώσπου κάποια στιγμή ένα ερωτηματικό εισβάλλει στο MALL και οι ισορροπίες διαταράσσονται. Ποιος είναι αυτός που σπέρνει την αμφιβολία; Ποιος υπενθυμίζει την ύπαρξη των «έξω»; Ποιος είναι αυτός, τελικά, που πρέπει να αποκλειστεί; Μια αλληγορία της σύγχρονης εποχής για τον καταναλωτισμό, τον αποκλεισμό και την αυταπάτη της ασφάλειας.

Η ομάδα Casuali
ξεκίνησε τη δράση της το 2012. Στην καινούργια τους δουλειά, τα μέλη της αναλαμβάνουν να ανεβάσουν στη σκηνή το νέο έργο της Στέλλας Παπαδημητρίου,  ένα κείμενο που γράφτηκε σήμερα και αναφέρεται στο σήμερα.


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Στεφανία Παπαμιχαήλ
Κείμενο: Στέλλα Παπαδημητρίου
Σκηνικά- κοστούμια: Ελίζα Μοσχοπούλου
Μουσική: Άγγελος Μπουρνάς
Σχεδιασμός φώτων: Δήμητρα Αλουτζανίδου
Επιμέλεια βίντεο: Παρασκευή Καραδουλαμά
Σχεδιασμός αφίσας- φωτογραφίες: Γιώργος Χρηστινίδης
Κατασκευή σκηνικού: Κώστας Πασχαλίδης

Παίζουν: Κώστας Βουρλιώτης, Αθηνά Ευσταθίου, Χάρης Ηλιάδης, Αλεξάνδρα Κασιούμη, Κατερίνα Μαυροφρύδου, Δήμητρα Ντασιώτη, Κατερίνα Συναπίδου, Μαριάννα Τάντου.
Ακούγεται η φωνή της Νατάσσας Δαλιάκα.


Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10€ (κανονικό), 8€ (μαθητικό – φοιτητικό) και 5€ (ανέργων – ΑμεΑ).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 6949009699 (πρωινά) και 6944290478, 6973895607 (απογεύματα).