Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ε.Ε.Θ.: Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΤΗΡΙΖΩ» - ΤΑΙΠΕΔ- ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΤΗΡΙΖΩ» - ΤΑΙΠΕΔ- ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το ποσό των 50.000 ευρώ, σε πιστωμένες κάρτες των 200 ευρώ, θα διανέμει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε μέλη του που επλήγησαν από την κρίση, όπως ανακοίνωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.
Όπως τόνισε ο κ. Ζορπίδης, «η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε ποτέ να μείνει απαθής απέναντι σε εικόνες φτώχειας συναδέλφων. Έτσι, μελέτησε και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα "Στηρίζω" στο οποίο θα συμμετέχουν ως δικαιούχοι άνθρωποι, που είναι μέλη  του ΕΕΘ και αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα».

Στους δικαιούχους θα διανεμηθεί κάρτα, στην οποία θα έχει πιστωθεί το ποσό των 200 ευρώ. Με αυτήν θα μπορούν να ψωνίζουν βασικά αγαθά από τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.  Τα τεχνικά ζητήματα του τα έχει αναλάβει η εταιρία «
Edenred» που εξειδικεύεται στον τομέα αυτόν.

Το πρόγραμμα "Στηρίζω" εκτός από ένα χέρι βοηθείας στους επαγγελματίες που χτυπήθηκαν από την κρίση, συνδράμει και στον εμπλουτισμό της κίνησης στην αγορά, καθώς τα χρήματα της οικονομικής συνδρομής προς τους δικαιούχους θα καταλήξουν στην Αγορά της πόλης, τόνισε ο κ. Ζορπίδης.

Δικαιούχοι του «Στηρίζω» θα είναι άτομα τα οποία είναι μέλη του ΕΕΘ και έ
χουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια, κάτι που θα αποδεικνύεται από τα έγγραφα (Ε1, Ε2 και Ε9) που θα ελεγχθούν από ειδική επιτροπή. Ήδη, το Επιμελητήριο μας δέχεται τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων.
Η κάρτα δικαιούχου του «Στηρίζω» λειτουργεί σαν μία απλή χρεωστική κάρτα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε κατάστημα τροφίμων ή εστίασης, που διαθέτει P.O.S., εξήγησε η εκπρόσωπος της εταιρίας Φένια Καλοστρούμπη.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ
Την απόφαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης να συμμετέχει σε οποιαδήποτε διαδικασία παραχώρησης της Αγοράς «Μοδιάνο», που θα προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ, ανακοίνωσε, στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Μιχάλης Ζορπίδης.
Όπως τόνισε, χτες στη σύσκεψη των φορέων με τον κ. Πιτσιόρλα γνωστοποίησε το ενδιαφέρον του ΕΕΘ. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει τόσο την τεχνογνωσία, όσο και την ευαισθησία αλλά και τα κεφάλαια για να αναλάβει πρωτοβουλία μέσα σε ένα νέο ιδιοκτησιακό σχήμα και προτίθεται να επενδύσει σ’ αυτό, σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τους φορείς της πόλης», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.
Η συμμετοχή αυτή θα μπορούσε να προκύψει από την αφορά του μεριδίου που κατέχει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ. Το ΕΕΘθα προχωρήσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στη διερεύνηση όλων των περιθωρίων που υπάρχουν αλλά και στην εκπόνηση προμελετών.
«Το πλαίσιο της προσπάθειας μας έχει μόνον έναν στόχο: η αγορά Μοδιάνο να αναβαθμιστεί προς όφελος της πόλης και της τοπικής οικονομίας και να αποτελέσει ξανά το κέντρο της εμπορίας τροφίμων και αγαθών της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.


ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΕΘ αναφέρθηκε  και σ το «Φεστιβάλ Τουρισμού», που διοργανώνει το Επιμελητήριο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης στις 26-29 Μαΐου, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών/ Υφυπουργείου Μακεδονίας- Θράκης , της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
«Στόχος του Φεστιβάλ είναι να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη ως τουριστικός προορισμός. Στο Φεστιβάλ θα δοθεί η ευκαιρία σε επιχειρήσεις της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να προβάλουν τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες τους στο κοινό. Έχω πει πολλές φορές ότι για τον Τουρισμό θα πρέπει όλοι μας, με πνεύμα συνεργασίας και χωρίς διάθεση ηγεμονισμού να πράττουμε και όχι απλώς να συζητούμε. Με το «Φεστιβάλ Τουρισμού» το Επιμελητήριο μας πράττει . Πιστεύουμε ότι με τέτοιες διοργανώσεις δημιουργούμε εκείνα τα γεγονότα τα οποία αποζητά ο πολίτης προκειμένου να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.
Ο Υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής και Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης, σημείωσε ότι ακόμη και αυτό το οργανωτικό σχήμα, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι πολλών φορέων της Θεσσαλονίκης, αποτελεί ένα μοντέλο για τη συνεργασία στην πόλη. «Συμμετέχουν όλοι οι φορείς, η Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το Γραφείο Διπλωματίας Πόλεων, το Γραφείο Διοργάνωσης Συνεδρίων και τόσοι άλλοι. Θα δουλέψουμε μαζί γιατί αυτό που λείπει από την πόλη είναι η ειλικρινής διάθεση συνεργασίας και κοινής πορείας προς τον κοινό στόχο».