Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΒΟΧ ΤΟ ΒΟΧ INTERVIEW Ταβουκτσής#Mανίκας

Aποκλειστική συνέντευξη-φωτιά στον Νίκο Κολίτση και στο Metrosport.gr

Στέφανος Ταβουκτσής (ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης)


O απολογισμός της χρονιάς για μένα είναι θετικός. Αυτή η ομάδα πέτυχε πολλά πράγματα, αν και στην Ελλάδα κρίνουμε πάντα εκ του αποτελέσματος. Εκτός από τρία τέσσερα έμπειρα παιδιά, τα υπόλοιπα είναι νεαρά παιδιά. Για να γίνει ένα καλό παιχνίδι, χρειάζονται δύο καλές ομάδες. Επειδή στη Λεπτοκαρυά βόλευαν τα δύο αποτελέσματα, οι παίκτες της προσπάθησαν να καταστρέψουν και όχι να παίξουν, κλείστηκαν πίσω και εμείς δε βρεθήκαμε σε καλή μέρα και δεν μπορέσαμε να διασπάσουμε αυτή την άμυνα.
Από το Β' τοπικό στην Α' κατηγορία τερματίσαμε στην τρίτη θέση. Σίγουρα μπορούσαμε να πάμε παραπάνω. Δίνω συγχαρητήρια πάντως, γιατί είμαστε με όλη τη σημασία της λέξης ομάδα, με είκοσι ποδοσφαιριστές και συνεχείς προπονήσεις. Έχω μία πικρία, αλλά στα κρίσιμα παιχνίδια οι παίκτες μου πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι αγωνιστές, γιατί υστέρησαν ορισμένοι ποιοτικοί νέοι ποδοσφαιριστές μας. Καλή συνέχεια στη Λεπτοκαρυά.
Εμείς δουλειά, δουλειά, δουλειά. Δημιουργήσαμε ένα ισχυρό σύνολο. Όπως και να τεθεί το ζήτημα, όταν μία ομάδα από το β' τοπικό βρίσκεται στην τρίτη θέση στην Α' κατηγορία, είναι μία επιτυχία. Η ομάδα των Ποντίων ασχολείται πάντα με μικρά παιδιά. Εγώ θα ήθελα δύο με τρεις παίκτες να προχωρήσουν παραπάνω.
Η ομάδα των Ποντίων δεν ήταν και δε θα γίνει ποτέ ομάδα του ενός ποδοσφαιριστή. Το ότι δε φτάσαμε στον τελικό, θα το κρατήσω για μένα, ως προσωπική ήττα, αλλά η μεγαλύτερη μου ικανοποίηση θα ήταν αν κάποιοι ποδοσφαιριστές μου προχωρούσαν περισσότερο.
Ο στόχος ήταν να τερματίσουμε σε υψηλή θέση και το καταφέραμε.
Θα συζητήσω με τη διοίκηση για τη νέα χρονιά. Ξέρουν ότι κάναμε μεγάλη προσπάθεια, σίγουρα η ομάδα βρίσκεται στην παραγωγή ποδοσφαιριστών, αλλά ίσως τώρα οι άνθρωποι ζητήσουν άλλα πράγματα, λιγότερα ή περισσότερα.
Δυόμιση χρόνια που είμαι στην ομάδα, έχω περάσει υπέροχα. Δε θα μας αμαυρώσει την προσπάθεια ένα κακό 45λεπτο. Κάποια στιγμή κάναμε όλη την Πιερία να μιλάει για εμάς. Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να ενισχυθούμε μ' ένα δύο ποδοσφαιριστές την περίοδο του Ιανουαρίου.
Μακροπρόθεσμα πρέπει να είναι στόχος για την ομάδα των Ποντίων η άνοδος στη Γ' κατηγορία. Με τις κατάλληλες προσθήκες για να μην αποτελέσει τον τελευταίο τροχό της άμαξας, αλλά να έχει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο.
Υπάρχουν αρκετοί εξελίξιμοι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, αλλά χρειάζεται κάποιος να τους πιστέψει. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει scouting και έχουμε μάθει να μηδενίζουμε και να ενθουσιαζόμαστε εύκολα. Δεν εμπιστευόμαστε τα νέα παιδιά και αυτό είναι το πρόβλημα.




 Νίκος Μανίκας (Όλυμπος Λεπτοκαρυάς)

Η Σεβαστή είναι φαβορί. Η ομάδα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη και όσο περνάει ο καιρός γίνεται καλύτερη. Δεν έχω το ρόστερ της Σεβαστής βέβαια ούτε τις επιλογές, αλλά εμείς δουλεύουμε με 15 ποδοσφαιριστές και αυτό μας δίνει μία ομοιογένεια και μία συνοχή.
Μπορεί να αντεπεξέλθει μία ομάδα με δέκα ποδοσφαριστές, αρκεί να είναι πειθαρχημένη και δουλεμένη φυσικά. Ο κάθε προπονητής οφείλει την εμπειρία του να την καταθέτει στην ομάδα. Είχαμε plan b συστήματος, ακόμα και για το ενδεχόμενο να προηγηθεί ο αντίπαλος με 2-1.
Ήθελα τον κόσμο πιο κοντά στην ομάδα. Δεν υποτιμώ το Κίτρος, το Αιγίνιο, τη Νεοκαισάρεια, αλλά η Νότια Πιερία είναι άδικο να μην έχει μία ομάδα στη Γ' εθνική. Το ποιος θα κάνει το άλμα από τη Νότια Πιερία δεν έχει σημασία. Η Λεπτοκαρυά έχει μία δυναμική, όπως και το Λιτόχωρο. Διαφωνώ κάθετα στο να υπάρχουν δύο ομάδες από τον Πλαταμώνα και τους Πόρους. Θα έπρεπε να υπάρχει μία μόνο ομάδα και μία άλλη τροφοδότης.
Οι φίλαθλοι δεν έχουν ψυχολογία να έρθουν στο γήπεδο. Είναι απορροφημένοι στα προβλήματά τους. Πριν έξι χρόνια πήγαμε στον ημιτελικό με τον Πλαταμώνα και ήρθαν 700 άτομα και στον τελικό 1500.
Είμαστε μία κοινωνία στην Νότια Πιερία που πρέπει ο ένας να στηρίζει τον άλλον και αυτό πρέπει να γίνει και ποδοσφαιρικά.
Είμαι φίλος με τους ποδοσφαιριστές, αλλά μέσα στο γήπεδο είμαι πολύ αυστηρός. Προέκυψαν δύο κρούσματα πειθαρχίας στις τελευταίες προπονήσεις με δύο παίκτες, αλλά αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Διορθώθηκαν όλα και συνεχίζουμε. Μέσα στο γήπεδο κάνω κουμάντο εγώ, έξω η διοίκηση.
Είναι δύσκολο να συγκρίνω τον φετινό με τον περσινό αντίπαλο στον τελικό. Εμείς δεν έχουμε άγχος και θα διεκδικήσουμε το καλύτερο.
Εύχομαι να μείνει η πρόεδρος του χρόνου. Αν θέλει να φύγει, επειδή έχει κουραστεί, κάτι που είναι φυσιολογικό, θέλω να είναι κοντά στην ομάδα, όλη η οικογένεια, καθώς είναι έμπειροι επαγγελματίες, δε θα φέρουμε την καταστροφή για το ποδόσφαιρο, ξέρουν τον τρόπο και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν.
Δίκαια οι ομάδες της Πιερίας πάντως παραμένουν στη Γ' εθνική.
Πέρασα ένα χρονικό διάστημα από τον Πιερικό τη φετινή χρονιά. Η καριέρα μου ξεκίνησε από τον Πιερικό δίπλα σε μεγάλους προπονητές. Πήγα στον Πιερικό λοιπόν για να μείνω, επειδή τον αγαπώ και επειδή μου το ζήτησε ο φίλος μου, ο Ζαλίκας. Δεν έκαναν υπομονή, είπα την αλήθεια μετά το 0-0 με τη Νέα Αγχίαλο και έγινα ο κακός. Είπα ότι αυτή η ομάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από μία πορεία στο πρωτάθλημα. Μου είπαν ότι δε γίνεται να μας κερδίζουν τα χωριά. Τα χωριά έχουν επενδύσει και είναι καλύτεροι από εμάς είναι η απάντηση. Πρώτη φορά που έφυγα τόσο σύντομα από μία ομάδα. Στενοχωρέθηκα πολύ, γιατί αγαπούσα την ομάδα και ξεκίνησα από εκεί. Όταν έφυγα είπα ότι θα γυρίσω ως αντίπαλος.