Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ

Σε κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων στις οδούς Μητρ. Ευσταθίου, Βιζύης, Δ. Τσέλιου και Επιδαύρου, στην περιοχή Κάτω Τούμπας, προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου
Θεσσαλονίκης, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Τα κτίσματα είχαν αναγερθεί μέσα σε περιφραγμένη οικοπεδική έκταση 235,50 τ.μ., ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου (Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας), που εντάσσεται σε χαρακτηρισμένο χώρο και προορίζεται για την ανέγερση Ειδικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


            Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει ότι η άμεση βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Θεσσαλονίκης. «Οι  εκτάσεις που απελευθερώνονται θα μετατρέπονται σε χώρους πρασίνου ή στάθμευσης για τους δημότες, έως ότου ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για τις προβλεπόμενες χρήσεις τους στον πολεοδομικό σχεδιασμό».


            Επισημαίνεται ότι οικοσκευή που βρισκόταν μέσα στα κτίσματα που κατεδαφίστηκαν μεταφέρθηκε και φυλάσσεται σε αποθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης.