Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Κυριακή 17 Απριλίου, Διάλεξη από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης με θέμα: "Το παιδί σου στην δύσκολη εποχή μας: Οι Καλύτερες πρακτικές για την ασφάλειά του"

Από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης διάλεξη με τον Ιγνάτιο Μεϊμάρη ιδρυτή του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου για Εκπαιδευτική Ανάπτυξη με θέμα:


"Το παιδί σου στην δύσκολη εποχή μας: 
Οι Καλύτερες πρακτικές για την ασφάλειά του"

Ημερίδα με τον κ. Ιγνάτιο  Μεϊμάρη διοργανώνει το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 19ου Δημοτικού  (δίπλα στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού).

Ιγνάτιος Μεϊμάρης

"Ο κόσμος του παιδιού σήμερα εμπεριέχει πολλές ευκαιρίες και πολλούς κινδύνους. Η γειτονιά του είναι ριζικά διαφορετική από αυτήν του γονιού του. Περνά τα γεωγραφικά όρια. Οι σχέσεις του είναι πολλαπλές και διαφοροποιημένες επειδή ακριβώς τα ερεθίσματα που δέχεται προέρχονται από ποικίλες πηγές. Χρειάζεται λοιπόν να θωρακιστεί  το παιδί ούτως ώστε να έχει τις απαραίτητες βάσεις για να κινηθεί μέσα στον κόσμο αυτό με ασφάλεια διακρίνοντας το ωφέλιμο από το βλαβερό. Η συμβολή της οικογένειας του είναι σημαντική και απαραίτητη." 


Βιογραφικό Σημείωμα

Ιγνάτιος Μεϊμάρης

Γεννήθηκε το 1951 στην Κατερίνη και μετά το Γυμνάσιο πήγε στην Αμερική για σπουδές το 1969, όπου και έμεινε μέχρι το 2003. Αποφοίτησε το 1974 από το Malone University, στο Canton, Ohio ως χημικός και μαθηματικός. Το 1979 πήρε το Μάστερ στην Συμβουλευτική από το Gordon Conwell Theological Seminary στην πολιτεία Μασαχουσέτη,  το 1986 αποφοίτησε από την Σχολή Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του  Harvard με Μάστερ στην Συμβουλευτική Ψυχολογία. Το 2007 πήρε το διδακτορικό του στο κλάδο Διαπολιτιστικών Μελετών από το Gordon Conwell Theological Seminary.

Εργάστηκε 25 χρόνια στην Βοστόνη, από τα οποία τα 10 τελευταία χρόνια ως διευθυντής σε σύνδεσμο 90 εκκλησιών από 18 διαφορετικές εθνικότητες σε προγράμματα πνευματικού, και κοινωνικού χαρακτήρα σε συνεργασία με τοπικές και πολιτειακές αρχές.

Το 1972 του απονεμήθηκε από τον αστροναύτη Buz Auldrin, Jr,  μέλος της αποστολής Απόλλων 12 στο φεγγάρι, το  βραβείο καλυτέρου τριετούς φοιτητού στην πολιτεία του Οχάϊο από τον Αμερικανικό Σύλλογο Χημικών.

Από το 1982 μέχρι το 2003, παρήγαγε το καθημερινό ραδιοφωνικό πρόγραμμα, «Οικογένεια και Σπίτι», με θέμα τις διαπροσωπικές σχέσεις, αφιερωμένο στην Ελληνική κοινότητα της περιοχής Βοστόνης, και το υλικό αυτό το χρησιμοποίησε για να το κάνει και βιβλίο. . Επίσης είναι μέλος και στέλεχος του  Fellowship of European Broadcasters για την βελτίωση και τήρηση αξιών στο χώρο ΜΜΕ της Ευρωπαϊκής ηπείρου από το 1997.

Συμμετείχε στους ετήσιους ραδιο-μαραθώνιους της Ελληνικής κοινότητας για την υποστήριξη Ελλήνων καρδιοπαθών παιδιών από Ελλάδα καθώς και για το Ελληνικό γηροκομείο από το 1997-2002.

Είναι μέλος της οργάνωσης Reconciliation Networks of Our World (RNOW) για βελτίωση επικοινωνίας και συνδιαλλαγής στον κόσμο από το 1997, με συμμετοχή σαν ιδρυτικό μέλος της σε συνέδριο στην Προεδρική Βιβλιοθήκη του Προέδρου Jimmy Carter, Atlanta, Georgia.

Από το 1998, είναι μελος της Fellowship of European Broadcasters, σύλλογος Ευρωπαίων στα ΜΜΕ, και το 2012 έλαβε το βραβείο Bridge Builder Award για συμβολή δικτύωσης στον επιχειρηματικό τομέα.

Το 2000 έγινε επίτιμος πολίτης της πολιτείας του Κεντάκι των ΗΠΑ, από τον τότε κυβερνήτη Paul Brown.

Από το 2005 είναι μέλος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και υπηρέτησε από 2008-2010 σε επιτροπή για συντονισμό δραστηριοτήτων στην Βόρειο Ελλάδα.

Από το 2004 ζει στην Κατερίνη με την σύζυγό του Νένα, όπου και ίδρυσαν μαζί το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Εκπαιδευτική και Οικονομική Ανάπτυξη (www.interbalkaninstitute.net)