Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Πρέπει να συνεργαστούν με τους Έλληνες οι πρόσφυγες... Είναι απαραίτητο

Έχουμε όλη τη καλή διάθεση να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες πολέμου που εγκλωβίζονται στη χώρα μας με κάθε τρόπο και μέσο, αλλά θα πρέπει να συνεργαστούν και οι ίδιοι με μας τους Έλληνες.
Πολλά μπορούμε να καταλάβουμε και πάρα πολλά να δικαιολογήσουμε, διότι περνάνε απίστευτα σκληρές, απάνθρωπες και τραγικές στιγμές, ή γίνονται θύματα οικονομικής εξαπάτησης, όμως καλά είναι να κατανοήσουν ότι φιλοξενούνται σε μια δημοκρατική χώρα που προσφέρει από το υστέρημά της, δίχως να ζητάει κανενός είδους αντάλλαγμα.
Να δείξουν κατανόηση, να κάνουν υπομονή και να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας. Θα είναι καλύτερα για όλους μας, όταν θα υπάρχει μια σειρά και μία τάξη.
Έχουν δίκιο που δεν θέλουν να κλειστούν σε στρατόπεδα, διότι πολλοί από αυτούς έχουν πολύμηνη εμπειρία από παρόμοιους χώρους φιλοξενίας στην Τουρκία και δεν έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις γι' αυτά. Όμως άλλο Τουρκία, άλλο Ελλάδα.
Να συμβιβαστούν με την ιδέα να φύγουν από την Ειδομένη, ώστε να ανοίξει επιτέλους αυτή η πολύπαθη σιδηροδρομική μας γραμμή (η οποία δεν λειτουργεί από τα μπλόκα των αγροτών και μετά, προκαλώντας τεράστιες οικονομικές ζημίες).
Εμείς ως Έλληνες με τη σειρά μας, πρέπει να πιέσουμε με κάθε τρόπο σε όλο τον κόσμο, για λύση του προβλήματος στη Συρία, διότι εάν δεν γίνει αυτό, το Αιγαίο θα γίνει εθνική οδός.
Θα μου πείτε τι μπορεί να κάνει ένα πιόνι σαν την Ελλάδα, ανάμεσα στους μεγάλους παίχτες του κόσμου που κινούν τα νήματα; Δεν ξέρουμε τι μπορεί, ξέρουμε όμως ότι εάν δεν προσπαθήσει ποτέ δεν θα μάθουμε που θα μπορούσε να φτάσει.

Όταν κάποτε με το καλό τελειώσει αυτή η ταλαιπωρία των προσφύγων και γυρίσουν στην πατρίδα τους ή όπου αλλού τους πάει η ζωή, θα θέλαμε να μας μνημονεύουν που και που για όλα όσα τους προσφέρουμε. Τίποτε άλλο, Φτάνει μια καλή κουβέντα για την Ελλάδα και τους Έλληνες, που τους συμπαραστέκεται όσο κανένας άλλος λαός, διότι οι Έλληνες έτσι έχουν διδαχθεί να συμπεριφέρονται...