Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ Το Προσφυγικό ταφόπλακα για τον Τουρισμό της Πιερίας!!

ΔΙΑΦΩΝΩ με την εγκατάσταση και φιλοξενία Προσφύγων στην Ι.Μονή Πέτρας χωρίς την προηγούμενη  συναίνεση και συγκατάθεση της ιδιοκτήτριας Ιεράς   Μητρόπολης Κίτρους

Κατερίνης και Πλαταμώνος ως όφειλε  η Κυβέρνηση και την μετατροπή στα μουλωχτά, υπόγεια με μυστικές διαβουλεύσεις  τού ιερού αυτού χώρου σε καταυλισμό Μεταναστών για απροσδιόριστο χρόνο. Μπορούσαν να επιλεγούν με συνεννόηση με την τοπική κοινωνία άλλοι χώροι καταλληλότεροι. 
Κρίνω επιεικώς  ανειλικρινή, αναξιόπιστη τουλάχιστον  την στάση του κ Δημάρχου Κατερίνης που διατείνεται και δικαιολογείται ετεροχρονισμένα  με φαεινές δικαιολογίες στους δημότες του, ότι δήθεν πιάστηκε στόν ύπνο, αιφνιδιάστηκε  και ότι έχουν άλλοι αρμοδιότητα και ότι δήθεν αιφνιδιάστηκε, ενώ στην περίπτωση της Ανδρομάχης εναντιώθηκε, συγκάλεσε το Δ.Σ.Κατερίνης που εξέδωσε ψήφισμα,συμμετείχε στόν παλλαϊκό ξεσηκωμό με μαύρες σημαίες όπως και η Αντιπεριφερειάρχης κ Σ.Μαυρίδου, ενώ στην περίπτωση της Ν.Χράνης αγνόησε επιδεικτικά τους κατοίκους παντελώς και συμφώνησε με ανταλλάγματα πιστεύω, να γίνει κέντρο υποδοχής Προσφύγων το γήπεδο, ο χώρος αθλοπαιδιών  μπροστά στην ΠΕΟ στην είσοδο της πόλης χωρίς καμία απολύτως  ενημέρωση των θιγόμενων κατοίκων που δικαιολογημένα έχουν εξοργιστεί.
ΕΧΟΥΜΕ ανθρωπιστικό καθήκον για τους πολιτικούς  Πρόσφυγες αλλά και ειδική  νομική υποχρέωση  να τούς φιλοξενήσουμε, να τούς  περιθάλψουμε  να  τους συμπαρασταθούμε ως χώρα, διότι γνωρίζουμε από προσφυγιά, όμως αυτό το δισυπόστατο και αυτή η υποκρισία της δημοτικής Αρχής εξοργίζει πραγματικά!!
Η υπόθεση Τουρισμός  Πιερίας μαζί με τα φιλόδοξα σχέδια όσων εκδράμουν στις τουριστικές εκθέσεις  για φέτος είναι μάλλον υπόθεση χαμένη, γινόμαστε προσφυγικός Νομός. Ήδη κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες ,ξενοδόχοι, από την  έλευση των μεταναστών  και Προσφύγων που θα πληθύνουν προσεχώς  έχουν μεγάλα επαγγελματικά οφέλη και οικονομικό κίνητρο, ο ΟΗΕ πληρώνει καλά.

 Βασίλης Δ..Νουλέζας Δικηγόρος.