Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ

 Την Παρασκευή 25 Μαρτίου εορτάστηκε μεγαλοπρεπώς στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η Θεομητορική Εορτή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Εθνική Εορτή
Παλιγγενεσίας της Πατρίδας μας.
Το πρωί της κυριώνυμης ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως και στη συνέχεια τέλεσε την καθιερωμένη δοξολογία με την παρουσία των τοπικών Αρχών.
Το απόγευμα της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εόρτιο Εσπερινό και έψαλε τη Β΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Νέων Πόρρων.
Στη συνέχεια τέλεσε την ίδια ακολουθία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πλαταμώνα.
Στις ομιλίες του ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη θεολογική σημασία της εορτής, εξήγησε τη σχέση της με την τμηματική τέλεση του Ακαθίστου Ύμνου και προέτρεψε τους πιστούς να βιώσουν τα πνευματικά αγαθά της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Ιδιαίτερα στην Ενορία του Πλαταμώνα, αναφέρθηκε στις δράσεις που αναλαμβάνει η Ιερά Μητρόπολη, κάθε χρόνο, για την ποιμαντική του τουρισμού. Ευχαρίστησε, συγκεκριμένα, τοπικούς επιχειρηματίες που συμβάλλουν στη φιλοξενία και εξυπηρέτηση Σέρβων ιερέων, που διακονούν κατά τους θερινούς μήνες τις λειτουργικές ανάγκες των σλαβόφωνων πιστών, κάτι που -όπως είπε- αναγνωρίζεται απ’ όλους.
Με την ευκαιρία αυτή, επέδωσε Τιμητικό Έπαινο εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου, στον ξενοδόχο Νικόλαο Σακογιάννη.