Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Συγκέντρωση τροφίμων για τα προσφυγόπουλα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Με σύνθημα «Στηρίζουμε αυτά τα χαμόγελα γιατί η Αλληλεγγύη είναι Πολιτισμός», η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει τη συλλογή τροφίμων για τα
προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στα κέντρα μετεγκατάστασης που δημιουργήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία.

Τη συλλογή των τροφίμων διοργανώνει η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης και τοΚέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ και τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη).

Τα τρόφιμα που συλλέγει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να τα διαθέσει στα προσφυγόπουλα είναι κρουασάν, κεκάκια, βρεφικό γάλα, μπάρες δημητριακών και βρεφικές τροφές σε βαζάκια.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες. Η πιο ευάλωτη και ευαίσθητη ομάδα των προσφύγων είναι τα παιδιά. Σε συνεννόηση με όλους τους τοπικούς φορείς που σπεύδουν να παράσχουν τη μέγιστη δυνατή βοήθεια στους ανθρώπους που κατά χιλιάδες φιλοξενούνται στον τόπο μας, η Περιφέρεια ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τρόφιμα για τα παιδιά των προσφύγων. Ως Περιφέρεια θα συνεχίσουμε να παρέχουμε όση βοήθεια μπορούμε για να απαλύνουμε το δράμα αυτών των ανθρώπων.
Επαναλαμβάνω ότι η Ελλάδα είναι φιλόξενη, με ιδιαίτερη ευαισθησία για την προσφυγιά και το αποδεικνύει στις τοπικές κοινωνίες με την εθελοντική προσφορά βοήθειας στους πρόσφυγες. Σήμερα, Περιφέρειες, Δήμοι και πολίτες, χωρίς καν να έχουν αρμοδιότητες δίνουμε ό,τι μπορούμε για να συνδράμουμε αυτούς τους ανθρώπους. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε όλες τις σκηνές που διέθετε για τη φιλοξενία των προσφύγων, παρέχει νερό, τροφή και υγειονομική περίθαλψη και τώρα προσπαθεί να συγκεντρώσει τρόφιμα για τα παιδιά. Απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, σε όλους τους Μακεδόνες να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης και του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ και ‘να στηρίξουν τα χαμόγελα’ των παιδιών», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους: 2310589172-175 και 2310287724.