Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης: Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών στα αντλιοστάσια του Σβορώνου και της Βροντούς

 Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης:
Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών στα αντλιοστάσια του Σβορώνου και της Βροντούς

Για την σημασία του νερού ως πολύτιμου αγαθού και ως βασικού και αναντικατάστατου παράγοντα της ζωής, καθώς και για τη λειτουργία των αντλιοστασίων, που εξασφαλίζουν την άρτια υδροδότηση στην πόλη και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, ενημερώθηκαν οι μαθητές της  Δ’ τάξης  του  11ο Δημοτικού  σχολείου Κατερίνης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους, στα αντλιοστάσια του Σβορώνου και της Βροντούς αντίστοιχα.


Τους μαθητές υποδέχτηκαν ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης Αλέξανδρος  Καλτσίδης, καθώς και εργαζόμενοι των συγκεκριμένων αντλιοστασίων. Η επίσκεψη των μαθητών, τους οποίους συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί τους Αχιλλέας Σταθόπουλος και Ευθυμία Γκουτζιούλη, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της ευέλικτης ζώνης και του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Νερό πηγή ζωής και ενέργειας».
Η περιήγηση των μικρών μαθητών στους χώρους και τις εγκαταστάσεις  των αντλιοστασίων έγινε από τον Ιωάννη Παρτσαλίδη, υπεύθυνο μηχανολόγο - μηχανικό. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον, διατύπωσαν απορίες και έλαβαν χρήσιμες απαντήσεις εν όψει και της προγραμματισμένης (στις 17/03), επίσκεψής τους στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.


Αλέξανδρος Καλτσίδης: «Η άρτια λειτουργία των εγκαταστάσεων της ύδρευσης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της ΔΕΥΑΚ»
 «Με αφορμή  ανάλογες επισκέψεις είναι εξαιρετικά σημαντικό να θυμόμαστε όλοι ότι η συντήρηση και η άρτια λειτουργία των εγκαταστάσεων της ύδρευσης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της ΔΕΥΑΚ,  καθώς τα έργα υποδομής είναι αυτά που εξασφαλίζουν  την ποιοτική και επαρκή  παροχή νερού σε όλους μας» τονίζει σε δήλωσή του, ο Αντιπρόεδρος  της  ΔΕΥΑΚ Αλέξανδρος Καλτσίδης.