Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗ ΖΟΡΠΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Με αφορμή τις επιθέσεις που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Προκαλούν αποστροφή αλλά και θυμηδία οι επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο Ιβάν Σαββίδης, ένας από τους ελάχιστους επενδυτές που αποδεδειγμένα έφεραν χρήματα – μέσω επενδύσεων-  στην ελληνική πραγματική οικονομία.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι εύκολα δημιουργείται ένταση ανάμεσα σε ανθρώπους που ασχολούνται με τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες. Ωστόσο, η ένταση πρέπει να μένει στα ποδοσφαιρικά και διοικητικά θέματα και να μην μεταφέρεται με διχαστικό τρόπο και πολεμικό ύφος σε περιοχές ευαίσθητες του Λαού μας, που άπτονται της Ιστορίας και της φυσιογνωμίας του.  
Είναι τραγικό λάθος για την Ελλάδα του 2016 να υπάρχουν στη δημόσια συζήτηση επιθέσεις –και μάλιστα χαμηλού επιπέδου- εναντίον ανθρώπων που εργάζονται σκληρά για να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στην Πατρίδα μας, κάτι που αποτελεί το πρώτιστο πατριωτικό καθήκον όλων μας.
Τέλος, δεν μπορώ ως Πόντιος και ως άνθρωπος που ασχολούμαι με τα κοινά, να μην διαμαρτυρηθώ εντονότατα απέναντι σε εκείνες τις άθλιες αλλά ευτυχώς ελάχιστες φωνές που τολμούν να χαρακτηρίζουν ως «φιλοξενούμενους» τους Πόντιους στην Ελλάδα. Ντροπή τους».