Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Α. Τζιτζικώστας: ‘Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση για την εθνικά ανεκδιήγητη δήλωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπαλαούρα’

«Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει άμεσα θέση για τη νέα εμπρηστική και εθνικά
ανεκδιήγητη δήλωση Βουλευτή του κόμματός του, που δε διστάζει να αποκαλέσει τα Σκόπια ‘Μακεδονία’».

Αυτό δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφερόμενος στη δήλωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμου Μπαλαούρα ότι «δεν θα απέρριπτε ως ονομασία της ΠΓΔΜ και το ‘Μακεδονία’ σκέτο».

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας«ο γνωστός κ. Μπαλαούρας για τις προκλητικές δηλώσεις του χτύπησε γι’ ακόμη μια φορά. Πρόκειται για τον ίδιο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πριν από δυο μήνες δεν είχε διστάσει να πει ότι ‘οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο, αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου…’.
Μετά και την… λανθασμένη δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα, που επίσης αποκάλεσε τη γειτονική χώρα ‘Μακεδονία’, έρχεται η διόλου τυχαία ντροπιαστική τοποθέτηση του κ. Μπαλαούρα. Πρόκειται για ακόμη ένα τραγικό και επιζήμιο εθνικά ατόπημα, ενδεικτικό του κατήφορου στον οποίο έχουν βάλει τη χώρα μας και για ακόμη ένα ολίσθημα για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. Η αναφορά του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει όλους τους Έλληνες.
Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει άμεσα θέση για τη νέα εμπρηστική και εθνικά ανεκδιήγητη δήλωση του βουλευτή του κόμματός του, που δε διστάζει να αποκαλέσει τα Σκόπια ‘Μακεδονία’. Καλώ τον Πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν σαφή θέση για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, επαναλαμβάνοντας την εθνική διακομματική θέση, καταδικάζοντας απερίφραστα τις δηλώσεις του Βουλευτή. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι υιοθετούν αυτή την επιζήμια εθνικά στάση».