Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΠΕΚΟ ΒΡΟΝΤΟΥΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

 Ο πρόεδρος κ. Γ. Νάτσιος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΣΠΕΚΟ Βροντούς Πιερίας, εκφράζουν πρωτίστως τις θερμές τους ευχαριστίες στον
Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Διονύση Πασχάλη, ο οποίος, μετά την επωφελή επίσκεψη και συζήτηση  στα γραφεία του Ιδρύματος, παρενέβη δυναμικά και προέβη σε καθοριστικές κινήσεις με την υπεύθυνη του νομικού τμήματός του, δικηγόρο, κ. Ιωάννα Παπαδιαμαντή, η οποία επεξεργάστηκε και συνέταξε τη σχετική τροπολογία νόμου. Πρόκειται για το άρθρο 35 του νόμου με το οποίο τροποποιείται το άρθρο 14 παρ. 5 του ν. 3386/2005 και έχει ως εξής: «Οι εγγυητικές επιστολές οι οποίες είχαν κατατεθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3386/2005 και του ν. 3536/2007 και των σχετικών ΚΥΑ, από αγρότες όλης της Ελλάδος για την είσοδο και απασχόληση (μετάκληση) στην Ελλάδα αγρεργατών, υπηκόων τρίτων χωρών, και οι οποίες δεν έχουν επιστραφεί και παραμένουν στις Περιφέρειες της Χώρας και στα σχετικά τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα, πρέπει τα σώματα των εγγυητικών επιστολών να επιστραφούν στους αγρότες-εργοδότες χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε χρηματικού ποσού, εξόδων, τόκων και χωρίς καμία επιβάρυνσή τους, με ταυτόχρονη δήλωση απαλλαγής από κάθε ευθύνη.».
Με αυτή την επιτυχημένη πρωτοβουλία συνέβαλαν αποτελεσματικά στην επίλυση του προβλήματος που ταλάνιζε επί σειρά ετών εκατοντάδες οικογένειες αγροτών στην Πιερία και ανακουφίστηκαν στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία εκατοντάδες αγρότες στην Πιερία αλλά και σε όλη την Ελλάδα, καθώς δεν θα κληθούν να πληρώσουν δυσβάσταχτα οικονομικά ποσά προσαυξήσεων και αποδεσμεύονται ταυτόχρονα οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους βουλευτές  ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, κα Σκούφα Ελ. , κ. Τζαμακλή Χαρ. και κ. Καστόρη Αστ. καθώς και στους συνεργάτες  τους, οι οποίοι αντιλήφθηκαν την ανάγκη αμεσότητας επίλυσης του συγκεκριμένου θέματος με τις εγγυητικές και με την ιδιότητά τους, βοήθησαν με κάθε δυνατό τρόπο να προωθηθεί το αίτημά μας καθώς και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κατατεθεί προς και να ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία.
Τέλος, τις ευχαριστίες μας εκφράζουμε και στην  Αντιπεριφερειάρχη  Πιερίας κα  Μαυρίδου Σοφία ,  αλλά και σε όλους όσους άκουσαν το πρόβλημά μας και προσπάθησαν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην επίλυση του θέματος που μας απασχολούσε.