Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Πρόγραμμα του Κέντρου Πρόληψης "Άτρακτος" στο Γυμνάσιο Κονταριώτισσας

 Η χρήση και η κατάχρηση εξαρτησιογόνων ουσιών αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στη σύγχρονη κοινωνία και οπωσδήποτε είναι ένα φαινόμενο επιβαρυντικό και
καταστροφικό για τα μέλη της. Δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται περί υπαρκτού προβλήματος με επιπτώσεις ορατές στην καθημερινότητά μας που απειλεί και τα δικά μας παιδιά.


Για μια όσο το δυνατόν δυναμική και πλήρη αντιμετώπιση του, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, η ομάδα του Κέντρου Πρόληψης κατά των Ψυχοδραστικών Ουσιών Ν. Πιερίας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ» επισκέπτεται και συμβουλεύει τους μαθητές του Γυμνασίου Κονταριώτισσας. Το παρεμβατικό της πρόγραμμα που εφαρμόζει πέρα από την ενημέρωση των μαθητών επιδιώκει μέσω των παιδιών και την ευαισθητοποίηση των φορέων και των πολιτών των τοπικών κοινωνιών, με σκοπό την ενεργοποίησή τους στον αγώνα της πρόληψης. Σαν στόχους έχει την ενδυνάμωση, την υποστήριξη και εκπαίδευση των νέων ώστε να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής και να αναπτύξουν δεξιότητες που να αντιστέκονται στη χρήση των εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και σε άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές (τζόγος, διαδίκτυο κ.α.). 


Προσδοκεί επιπλέον στην ευαισθητοποίηση καθηγητών και δασκάλων σε θέματα πρόληψης, στην ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου και στην ενδυνάμωση των σχέσεων εκπαιδευτικών – μαθητών.
Ο Διευθυντής του Σχολείου μας και ο Σύλλογος Καθηγητών θα θέλαμε να απευθύνουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την καθοριστική συνδρομή του κέντρου πρόληψης «ΑΤΡΑΚΤΟΣ» στην προσπάθειά μας.