Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες από τον Σύλλογο Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


            Ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (ΣΕΠΕΠ) συμπαραστέκεται στους αγρότες, αλιείς και κτηνοτρόφους, ανθρώπους του μόχθου, στον αγώνα τους ενάντια στην
οικονομική αφαίμαξη και κοινωνική εξαθλίωση, που οδηγείται κυρίως η μικρή και μεσαία αγροτιά, αλλά και όλες οι εργαζόμενες τάξεις, με το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
            Ειδικότερα, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες για την έξοδο της χώρας από την κρίση και αυτός που σχετίζεται με την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας. Θα πρέπει, λοιπόν, να στηρίζεται και να ενισχύεται ο μικρομεσαίος αγροτικός πληθυσμός αντί να οδηγείται στον αφανισμό.
            Ο ΣΕΠΕΠ θεωρεί ότι στο πλαίσιο της ισονομίας των πολιτών και της κοινωνικής αλληλεγγύης οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε ανάλογα με το εισόδημά μας στην εύρυθμη λειτουργία του Κράτους. Επομένως, οποιαδήποτε φορολογική και ασφαλιστική πολιτική θα πρέπει να είναι σε αυτή την κατεύθυνση και σε συνεχή και ανοικτό διάλογο με αυτούς που καλούνται να πληρώσουν.
            Ο ΣΕΠΕΠ αγωνίζεται μαζί με τους αγρότες και κάθε άλλο εργαζόμενο, μισθωτό ή ελεύθερο επαγγελματία, για να γίνουν πραγματικότητα μια κοινωνική ασφαλιστική και φιλολαϊκή φορολογική μεταρρύθμιση και συμμετέχει στην  κοινή δράση και συντονισμό απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές της εξαθλίωσης και της φτώχειας.


Για το ΔΣ του ΣΕΠΕΠ

Η Πρόεδρος                                     Η Γεν. Γεαμματέας


Ευτυχία Τσιάμη                              Πηνελόπη Βουλγαρίδου