Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Προειδοποίηση από το Twitter για κρατική ηλεκτρονική κατασκοπεία

Προειδοποίηση προς ορισμένους χρήστες του, ότι χάκερ που στηρίζονται από κάποιο κράτος ίσως αποπειράθηκαν να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα από τους
λογαριασμούς τους, έστειλε το Twitter.
Η εταιρεία ενημέρωσε τους χρήστες-στόχους ότι οι δράστες ενδέχεται να προσπάθησαν να αποκτήσουν τους τηλεφωνικούς αριθμούς τους, τις διευθύνσεις e-mail τους και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους (IP address).
Η Twitter επισήμανε πως μόνο «ένας μικρός αριθμός» λογαριασμών στοχοποιήθηκε από τους χάκερ. Η ταυτότητα των δραστών και το κράτος που φέρεται να τους στηρίζει δεν είναι γνωστά.
Πρόκειται για την πρώτη προειδοποίηση σχετικά με κρατική ηλεκτρονική κατασκοπεία που εκδίδει το Twitter, μία κίνηση που καταδεικνύει τις αυξανόμενες ανησυχίες που υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με χάκινγκ που υποστηρίζεται από ξένες χώρες.
Το 2015 είδε μία σειρά από μαζικές κλοπές προσωπικών δεδομένων μέσω ψηφιακής κατασκοπείας, με κορυφαίο παράδειγμα την κυβερνο-επίθεση στα αρχεία 22 εκατομμυρίων δημοσίων υπαλλήλων των Ηνωμένων Πολιτειών του τηρούνταν από το υπουργείο εσωτερικής ασφάλειας.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χάκερ-κατάσκοποι που στηρίζονται από κράτη επιδιώκουν να αποσπάσουν εμπορικά μυστικά ή τεχνολογικά δεδομένα. Ωστόσο, με δεδομένο ότι οι περισσότερες αναρτήσεις στο Twitter είναι προσβάσιμες σε όλους, η κύρια υπόθεση είναι πως οι δράστες είχαν πρόθεση να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα.
Πηγή: skai.gr