Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

    Το πολυπληθές φιλοθεάμον κοινό της Θεσσαλονίκης απόλαυσε, χειροκρότησε και σιγοτραγούδησε τα μοναδικής αξίας μουσικά ακούσματα του δημιουργού της λαϊκής μας
μουσικής, Βασίλη Τσιτσάνη, στη διάρκεια της συναυλίας που πραγματοποίησε η τετράφωνη μικτή χορωδία και πολυμελής ορχήστρα καθώς και οι σολίστες της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.


  Σε καλλιτεχνική διεύθυνση και οργάνωση του πολυτάλαντου μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη που επιμελήθηκε μουσικά τα έργα του Τσιτσάνη με κατάθεση ψυχής και  σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του έργου του Τρικαλινού συνθέτη, το χορωδιακό σύνολο  της Ε.Π.Μ. Κατερίνης τίμησε την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννηση του καλλιτέχνη.
  Η συναυλία φιλανθρωπικού και κοινωνικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε από το σύλλογο «Θυγατέρες της Πηνελόπης-Ελπίδες Θεσσαλονίκης-οικογένεια ΑΧΕΠΑΝΣ» και υποστηρίχθηκε από την Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και από το Κέντρο Πολιτισμού της. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στη στέγη κακοποιημένων παιδιών «Μέλισσα».


  Την εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο θέατρο «Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου 2015, προλόγισε για λογαριασμό των διοργανωτών η Δέσποινα Δριβάκου, ενώ η πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτα Σασοπούλου  στο χαιρετισμό της αφού ευχαρίστησε την Ε.Π.Μ. Κατερίνης για τη συμμετοχή και τους χορηγούς για την υποστήριξη, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της οικογένειας των «Θυγατέρων» που έχουν σαν κατευθυντήριο ορίζοντα την στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την προστασία των ανήμπορων συμπολιτών μας.


  Ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης Γρηγόρη Μιτσοκάπα, που επισήμανε: « Ο σύλλογος μας με ιδιαίτερη ικανοποίηση δέχθηκε να σταθεί αρωγός στην αξιέπαινη και κοινωνικού χαρακτήρα πρωτοβουλία σας.
  Θεωρώ ότι απόψε όλοι θα απολαύσουμε αυτό το αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μουσουργού και δασκάλου της λαϊκής μουσικής Βασίλη Τσιτσάνη, που το ετοίμασαν με πολύ μεράκι οι σολίστες, μουσικοί και χορωδοί με επικεφαλής το μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη.
  Προτείνω σε όλους, κάθε φορά που θα μας συντονίζει συναισθηματικά  ο μαγικός κόσμος των μελωδιών, των στίχων και των ρυθμών του αξέχαστου βάρδου, να μετέχουμε και να σιγοτραγουδούμε. Σας ευχαριστώ πολύ που μας τιμάτε με την παρουσία σας, δηλώνοντας παράλληλα ότι είμαστε πάντα στη διάθεση αξιόλογων εκδηλώσεων, όπως η αποψινή.»


  Την ενορχήστρωση, που επιμελήθηκε ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης και τη χορωδία της Εστίας, πλαισίωναν στο τραγούδι οι σολίστες Μαρία Δραγασιά και ο Γιάννης Χαρίσης και στα αφηγηματικά κείμενα των σημαντικότερων στιγμών της δημιουργικής πορείας του μύστη της λαϊκής μουσικής, ο Περικλής Χατζηγιάννης.
  Η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και η δημιουργική ανησυχία του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη, καταξίωσαν και δικαίωσαν για μια ακόμα φορά την πολιτιστική ταυτότητα της Πιερίας.