Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το ΠΑΜΕ  καταγγέλλει  τον όμιλο  Βγενόπουλου  που για δεύτερη  φορά  μέσα σε τρία  χρόνια  περίπου  περνά  σε  μειώσεις  μισθών στους εργαζόμενους  στα Olympus Plaza.  Η   υπογραφή  ατομικών
  συμβάσεων  εργασίας  με μειώσεις  μισθών  ήταν στα σχέδια της    επιχείρησης  εδώ  και τρία χρόνια, προσέκρουε   όμως  στην αντίσταση  του Σωματείου. Η  διεύθυνση  της επιχείρησης   για να  κάμψει  την αντίσταση  των εργαζομένων,  με σχέδιο  αξιοποιώντας  τους   παρατρεχάμενους, διέλυσαν το σωματείο. Τα μέσα  που  χρησιμοποίησε  είναι  γνωστά και άτιμα.  Η  απειλή  της  απόλυσης, η  απομόνωση  των  εργαζομένων  που  ήταν μέλη  του σωματείου, το σπάσιμο  νεύρων, οι συκοφαντίες, κλπ, τους άνοιξαν το δρόμο για να  βάλουν τώρα σε  εφαρμογή το σχέδιο  τους. 
Η διεύθυνση του ομίλου  Βγενόπουλου  πριν  λίγες μέρες  στην Κατερίνη  έκανε μίτινγκ με τους  προϊσταμένους   της επιχείρησης  Olympus  Plaza και  συζήτησαν  την τακτική  που θα ακολουθήσουν   για να υποχρεώσουν  τους εργαζόμενους  να υπογράψουν  ατομικές  συμβάσεις εργασίας  με μειώσεις μισθών  από 10% έως 15%.
Η τακτική  που ακολουθούν είναι η γνωστή. Καλούν  έναν  έναν  εργαζόμενο στο γραφείο  και ο προϊστάμενος  τους  λέει  τα διάφορα για την επιχείρηση, ότι δεν πάει καλά, πρέπει να δουλέψουμε  να την κρατήσουμε  για να μην κλείσει,  πρέπει  να  μειωθούν  οι μισθοί  κλπ. Όποιος  εργαζόμενος   αρνηθεί  να υπογράψει ατομική σύμβαση  με μείωση μισθού    ακολουθείται η γνωστή  πρακτική της   τρομοκρατίας, της  απειλής  για απόλυση,  το σπάσιμο  νεύρων  από  τους προϊσταμένους,  των συκοφαντιών, κλπ. Και  όλα αυτά  σε μια εποχή  που έχει ανέβει  η δουλειά στην επιχείρηση και δουλεύει με μειωμένο προσωπικό, με  αποτέλεσμα  αυτήν η εντατικοποίηση της  δουλειάς   να γονατίζει τους εργαζόμενους και κυρίως  τις γυναίκες, ενώ παράλληλα αρκετοί εργαζόμενοι κάτω από την πίεση αυτήν  δηλώνουν παραίτηση  με κλονισμένη  την  υγεία τους.  
Το  ΠΑΜΕ  τουρισμού επισιτισμού  Πιερίας  καταγγέλλει  την εργοδοσία  του  Ομίλου  Βγενόπουλου, την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τις προηγούμενες  κυβερνήσεις , που έδωσαν  προίκα  στο  μεγάλο κεφάλαιο  το αντεργατικό  οπλοστάσιο που  εφαρμόζουν  τα αφεντικά τους . Αντεργατικά μέτρα όπως  είναι οι ατομικές συμβάσεις, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης,  κλπ., εντείνοντας  την εκμετάλλευση  για ακόμα περισσότερα κέρδη  από τις πλάτες   των εργαζομένων  ο κάθε όμιλος  [Βγενόπουλου. ]
 Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,  στο  δρόμο του  αγώνα  μέσα από  το σωματείο, βρίσκεται  η δύναμη  που  δεν την δοκιμάσατε ακόμα . Θυμηθείτε! Μόνο με λίγους εργαζόμενους  στο σωματείο  και η επιχείρηση  δεν μπόρεσε εδω  τρία χρόνια να περάσει τα σχέδια της  παρά μόνο τώρα που το διέλυσε.  Μην κάνετε πίσω!  Αντισταθείτε!  Μην  υπογράψετε την ατομική σύμβαση εργασίας! Αντισταθείτε  οργανωμένα  μέσα  από το σωματείο. Αν τώρα κάνετε πίσω έρχονται  τα χειρότερα. Ο  φόβο που καλλιεργεί η κυβέρνηση και η εργοδοσία είναι ο χειρότερος  εχθρός μας,  και  σε συνεχείς υποχωρήσεις  χωρίς τελειωμό .  Δεν θα είστε μόνοι αν αποφασίσετε  να αγωνιστείτε. Το ΠΑΜΕ   καλεί   τα  συνδικάτα, τα σωματεία, τους  συλλόγους  του  νομού  μας  να βγουν   με  ανακοινώσεις  αλληλεγγύης καταδικάζοντας  τις  πρακτικές  του  όμιλο βγενόπουλου .  Να  σταθούν  στο πλευρό  των εργαζομένων στα  Olympus Plaza! Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους  και να  απαιτήσουν:
Καμία μείωση μισθών! 
Όχι στις ατομικές συμβάσεις!
Όχι στην τρομοκρατία!

ΠΑΜΕ  ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ