Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας προς τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας σχετικά με το Σχέδιο Π.Δ. για τον Όλυμπο


Σοφία Μαυρίδου: “Εάν το Π.Δ. δεν αποβλέπει στη βελτίωση του τρόπου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην τόνωση του εισοδήματός τους, στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού, στη διεύρυνση των επιχειρηματικών ιδεών και δυνατοτήτων δε θα έχει επιτυχή κατάληξη και δε θα φέρει τα ποθητά αποτελέσματα”

            Με αφορμή το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που συζητείται αυτήν την περίοδο στο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, απέστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κο Ιωάννη Τσιρώνη, την οποία κοινοποίησε και στους τέσσερις βουλευτές της Πιερίας, κο Τζαμακλή, κα Σκούφα, κο Καστόρη, κο Κουκοδήμο, στους Δημάρχους των τριών Δήμων του Νομού μας, κο Χιονίδη, κο Δημόπουλο και  κο Λαγδάρη, καθώς επίσης και στον Πρόεδρο Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, κο Ανδρεαδάκη.
            Στην επιστολή της κας Μαυρίδου προς τον κο Τσιρώνη περιλαμβάνονται οι αναλυτικές προτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, καθώς στο Π.Δ. αναφέρεται η δημιουργία Δ Ζώνης από την πλευρά της Π.Ε. Λάρισας δημιουργώντας μία άμεση ετεροβαρή ανάπτυξη εις βάρος της Π.Ε. Πιερίας, στερώντας έτσι τις προσδοκίες που έχει η περιοχή μας από την ίδρυση του Εθνικού Πάρκου Ολύμπου. Η Αντιπεριφερειάρχης αντιπροτείνει στον Αν. Υπουργό την ενοποίηση των Ζωνών Γ και Δ πάντα με γνώμονα την ισχύουσα νομοθεσία και κυρίως την προστασία του οικοσυστήματος του Ολύμπου. Σε περίπτωση που δε ληφθούν υπ' όψιν οι προτάσεις της Π.Ε. Πιερίας το Π.Δ. για τον Όλυμπο δυστυχώς θα οδηγήσει στην οικονομική, τουριστική, αλλά και κοινωνική απαξίωση της Πιερίας.
            Επιπλέον, στην επιστολή της, η Αντιπεριφερειάρχης ζητά από τον Αν. Υπουργό να επανεξετάσει την απόφασή του για τη σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, καθώς με την υπ. Αριθμ. 12352 τροποποίηση της 30719/1-9-2015 απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, στη σύνθεση του Δ.Σ. του Φορέα δεν περιλαμβάνεται εκπρόσωπος της Π.Ε. Πιερίας ως βασικό μέλος, αλλά μόνο ως αναπληρωματικό, χωρίς δικαίωμα ψήφου.
            Τέλος, η κα Μαυρίδου τόνισε πως “εάν το Π.Δ. δεν αποβλέπει στη βελτίωση του τρόπου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην τόνωση του εισοδήματός τους, στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού, στη διεύρυνση των επιχειρηματικών ιδεών και δυνατοτήτων δε θα έχει επιτυχή κατάληξη και δε θα φέρει τα ποθητά αποτελέσματα”.