Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου την ταινία "Μακριά από τους ανθρώπους". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2
του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Νταβίντ Ελχόφεν
Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Ρεντά Κατέμπ

Βρισκόμαστε το 1954 στην Αλγερία σ’ένα απομονωμένο χωριό, ενώ ξεκινά ο αντιαποικιακός αγώνας ενάντια στους Γάλλους. Ο Νταρού (Βίγκο Μόρτενσεν), είναι ο δάσκαλος του χωριού και καλείται να συνοδεύσει τον Μοχάμεντ (Ρεντά Κατέμπ), έναν ντόπιο που κατηγορείται για φόνο, μέχρι την πόλη όπου πρόκειται να δικαστεί. Δύο άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους είναι αναγκασμένοι να διασχίσουν τις απέραντες πεδιάδες της ενδοχώρας. Κυνηγημένοι από τους συγγενείς του δολοφονημένου που ζητούν εκδίκηση, αλλά και από τους Γάλλους στρατιώτες, οι δύο άνδρες επαναστατούν, έρχονται αντιμέτωποι με την παράλογη βία του κατακτητή, αλλά, παράλληλα, και με τα προσωπικά τους ηθικά διλήμματα.
Βασισμένη στο διήγημα του Αλμπέρ Καμύ «Η φιλοξενία», η ταινία είναι ένας ύμνος στον άνθρωπο, στον ατομικό και συλλογικό αγώνα, στην προσπάθεια μπρος στην ανυπέρβλητη δυσκολία να βρει την θέση του στον κόσμο, να σηκώσει τις έγνοιες στην πλάτη του ως άλλος Άτλας. Την ταινία συνοδεύει η απόλυτα οργανικά δεμένη  μουσική από τον Νικ Κέιβ.