Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, Philoxenia

 ΄΄Πιστή΄΄ στο  κορυφαίο τουριστικό ραντεβού της χρονιάς,  η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συμμετέχει δυναμικά στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia»-μέσα από

το ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- όπου ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να αγγίξει τους 15.000-20.000.
Η εν λόγω έκθεση αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της τουριστικής βιομηχανίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης, με κύρια φιλοδοξία ο εμπορικός επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να «αγοράσει Ελλάδα» έχοντας στη διάθεσή του το σύνολο του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.
Με γνώμονα την ανάδειξη του τόπου και την προσέλκυση επισκεπτών η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας παρούσα και φέτος στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου 2015 στο περίπτερο 13 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στο stand 26, έχει  σκοπό την  προβολή  της  περιοχής ως  τουριστικό προορισμό  12μηνης βάσης, των παραδοσιακών αγροτικών τοπικών  προϊόντων που απαρτίζουν το καλάθι της, των τοπικών  γεύσεων  που την  αντιπροσωπεύουν και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρονται στην Πιερία.
Μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον από ξένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers), που πρόκειται να πραγματοποιήσουν σημαντικά ραντεβού με ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις. Μάλιστα επτά από αυτούς έχουν προσκληθεί να επισκεφθούν την Πιερία, την περίοδο 14-17 Νοεμβρίου 2015,  προκειμένου να γνωρίσουν και να περιηγηθούν στην περιοχή. Οι συγκεκριμένοι Hosted Byuers προέρχονται από χώρες που αποτελούν αγορές στόχους για την Πιερία, όπως είναι η Γερμανία, η Σουηδία, η Πολωνία, η Δανία, η Ρωσία και η  Βουλγαρία.
Οι επαγγελματίες του τουρισμού της Πιερίας , όπως ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες κ.α. θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους τουριστικών επιχειρηματιών και πρακτόρων από το εξωτερικό και την Ελλάδα.
Άκρως ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00 μ.μ. με θέμα: «Η γαστρονομική παράδοση της Πιερίας. Τοπικές γεύσεις με προϊόντα από τη γη του Ολύμπου».
Η τελετή εγκαινίων των PHILOXENIA και POLIS & HOTELIA 2015 θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, κας ‘Ελενας Κουντουρά και της Υφυπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κας Μαρίας Κόλλια, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 στις 19:30 μ.μ., στο  Σ.Κ. «Ι.Βελλίδης» στην αίθουσα  «ΕΛΛΟΠΙΑ».

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι Πέμπτη - Παρασκευή 11.00 - 19.00 μόνο για τους εμπορικούς επισκέπτες. Το κοινό  μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση το Σάββατο 11.00 - 20.00 και την Κυριακή 11.00 - 18.00.