Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Γ Εθνική: Ισόπαλα τα δύο ντέρμπι της Πιερίας! Αιγινιακός - Πύδνα Κίτρους 0-0 & Πιερικός-Αχιλλέας 2-2

Αιγινιακός - Πύδνα Κίτρους 0-0
Οι θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του Γιάννης Παραλυκίδης είδαν ένα δυνατό παιχνίδι
με κύρια χαρακτηριστικά τη δύναμη και το πάθος, τα οποία οδήγησαν στις αποβολές των Τσιούνη και Γουέλκαμ στο 63′. Ο Τσιούνης αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Αραμπατζή ενώ μετά επακολούθησε σύρραξη παικτών και πεντάλεπτη διακοπή, με το Γουέλκαμ να αντικρύζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για απώθηση αντιπάλου.
Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο Ταταρίδης κράτησε το «μηδέν» για την Πύδνα όποτε χρειάστηκε με πιο χαρακτηριστικές στιγμές αυτή στο 76′ όταν απομάκρυνε σουτ του Κ. Αχαλινόπουλου και εν συνεχεία ο Ντιντάκ παίρνοντας το ριμπάουντ σούταρε άουτ, όσο και στο 85′ όταν απέκρουσε μακρινό σουτ του Ντιντάκ. Μάλιστα, η Πύδνα, λίγο έλειψε να «αποδράσει» με το «τρίποντο» αλλά ο Μακράκης στο 89′ σούταρε άουτ.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Θεολόγου από την Πέλλα με βοηθούς τους Δεμερτζή και Δέλιο από την ίδια ένωση.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Αιγινιακός (Περικλής Αμανατίδης): Τόλιος, Αραμπατζής, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Δήμου, Σαββίδης, Καρακατσάνης, Ζούρκος (65′ Ντιντάκ), Γκούρτσας, Πέντα(76′ Κ. Αχαλινόπουλος), Γουέλκαμ.
Πύδνα Κίτρους (Απόστολος Στύλος): Ταταρίδης, Λαζαρίδης, Κόλλα, Δημητρίου, Στούμπος, Πετρουζέλης, Καραγκούνης (80′ Γελαδάρης), Τρικαλόπουλος (57′ Δήμας), Τσιούνης, Σεχολλάρι (46′ Κυπαρίσσης), Μακράκης.
Πηγή: katerinisport


Πιερικός-Αχιλλέας 2-2 
Ήταν ένα παιχνίδι που ο Πιερικός «πλήρωσε» για άλλη μια φορά την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις «στημένες φάσεις», δεχόμενος το 2-2 με το 4ο γκολ έπειτα από κόρνερ στο φετινό πρωτάθλημα, επί συνόλου 5 τερμάτων!
«Δράστης» της «απόδρασης» για το σύλλογο της Νεοκαισάρειας ήταν ο Νάκας που στο 84′ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 με τον Αχιλλέα να εκμεταλλεύεται την…αχίλλειο πτέρνα του Πιερικού και να φεύγοει με έναν πολύτιμο βαθμό. Οι Κατερινιώτες είχαν ξεκινήσει ιδανικά, σκοράροντας μόλις στο 6′ με πλασέ του Ιορδανίδη για να ισοφαρίσει ο Κατσιαμήτας στο 55′. Το γκολ του Κουρούπη με εκτέλεση φάουλ στο 74′ φάνηκε πως θα δώσει το «τρίποντο» στον Πιερικό, όμως ο Αχιλλέας «χτύπησε» στο 84′ και έφυγε με το ισόπαλο 2-2, στο ντεμπούτο του Νίκου Θεοδοσιάδη στον πάγκο του Αχιλλέα, σε ματς πρωταθλήματος.
Το «φιλμ» του αγώνα:
8′ ΓΚΟΛ! 1-0: Μετά απο τροφοδότηση του Καράμπελα, ο Ιορδανίδης πλάσαρε επιτυχημένα το Βασιλειάδη κάνοντας το 1-0 για τον Πιερικό.
36′ Ο Κατσιαμήτας, μετά από σέντρα του Ζαχαράκη έκανε το πλασέ από διαγώνια θέση, η μπάλα όμως έφυγε άουτ.
37′ Σέντρα του Καράμπελα, ο Τσεβάς δε μπόρεσε να βρει τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι.
44′ Διαμαρτυρίες του Αχιλλέα για κόκκινη σε σύγκρουση του Φιρινίδη με τον Κατσιαμήτα όταν οι δυο παίκτες διεκδίκησαν τη μπάλα έξω από την περιοχή, με το διαιτητή πάντως να τιμωρέι τον γκολκίπερ του Πιερικού με κίτρινη κάρτα.
52′ ΓΚΟΛ! 1-1: Σε αντεπίθεση για τον Αχιλλέα, ο Ζαχαράκης τροφοδότησε τον Κατσιαμήτα ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ από διαγώνια θέση ισοφάρισε σε 1-1.
73′ ΓΚΟΛ! 2-1: Ο Κουρούπης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έβαλε μπροστά τον Πιερικό στο σκορ, κάνοντας το 2-1.
83′ ΓΚΟΛ! 2-2: Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αχιλλέα, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Νάκα, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε το Φιρινίδη διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.
90′ + Ο Φιρινιδης μπλόκαρε προ του επελαύνοντος Νάκα, κόβοντας μια αντεπίθεση για τον Αχιλλέα.
90′ + Σέντρα του Γεωργίου, η μπάλα πέρασε από τον Τσιώλη, ο Καράμπελας έκανε το σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ.
Διαιτητής ήταν ο Καρατέρπος, με βοηθούς τους Ιωαννίδη και Μπαλιάγκα (Κοζάνης). Κίτρινες αντίκρυσαν οι Φιρινίδης και Πέεφ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πιερικός (Νίκος Ζαλίκας): Φιρινίδης, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουρούπης, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Κωνσταντίνου, Τσιώλης, Καράμπελας, Τσεβάς, Παπαδόπουλος (69′ Γεωργίου), Πέεφ.

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Νίκος Θεοδοσιάδης): Βασιλειάδης, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Σκέντος, Τασίδης, Τσαγκαράκης, Καρατζάογλου, Ποτουρίδης (65΄Τσαγκαράκης), Κωτσιαρίδης (73΄Καπασακαλίδης).'
Πηγή: katerinisport

Τα στιγμιότυπα από την χορταστική ισοπαλία μεταξύ Πιερικού και Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.