Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Επίσκεψη κορυφαίας ομάδας ξένων Travel Bloggers στην Πιερία μετά από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της ομάδας ξένων Travel Bloggers στην Πιερία. Η διοργάνωση του συγκεκριμένου  ταξιδιού εξοικείωσης  πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή
Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Προβολής Visit Meteora, ενώ στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος των bloggers συμμετείχε και η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας.
Η πρωτοπόρα και εναλλακτική αυτή ενέργεια της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου σκοπό έχει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τη διάδοση των αξιοθέατων και των δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  πέρα από τα συνηθισμένα πρότυπα του καλοκαιριού και της θάλασσας, συνδυάζοντας τη δύναμη των νέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την απήχηση που έχουν στον υποψήφιο επισκέπτη της ευρύτερης περιοχής. Η συγκεκριμένη δράση έλαβε αυξημένη δημοσιότητα τόσο από παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας όσο και - όπως ήταν εξαρχής σκοπός - από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) και το διαδίκτυο γενικότερα.


Kατά τη διάρκεια  της επίσκεψής τους,  oι bloggers συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κα Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου και τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης  κ. Στράτο Χαλκίδη, με τους οποίους συζήτησαν σχετικά με τους ιδανικούς τρόπους προβολής και προώθησης της Πιερίας και του Ολύμπου στο κοινό τους.
Κατά τη συνάντηση η κα Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το γεγονός ότι οι πλέον ενεργοί travel  bloggers βρίσκονται μαζί μας αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία για την Πιερία να επικοινωνήσει με ένα από τα δυναμικότερα κομμάτια του διαδικτύου, τους ανθρώπους που κάνουν άλλους ανθρώπους να ονειρεύονται και να ταξιδεύουν μέσα από τα  blogs. Με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων και του διαδικτύου ως εργαλεία του marketing στοχεύουμε στην αξιοποίησή τους για τη διαμόρφωση μιας ακόμα καλύτερης εικόνας για το τουριστικό προϊόν της Πιερίας».
Με αφορμή τη συγκεκριμένη επίσκεψη των bloggers ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. Απόστολος Τζόβας ανέφερε: “Η Πιερία ενδείκνυται, μεταξύ άλλων, για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού”.
Από τη μεριά τους οι  bloggers  δήλωσαν  ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι με  την Πιερία και γοητευμένοι από το μύθο του Ολύμπου, το παγκόσμιο αυτό μνημείο της φύσης και του πολιτισμού.