Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Λαμπρή και Πάνδημη η Υποδοχή της Αγίας Ζώνης στην Κατερίνη

  Σάββας Χιονίδης: «Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες, η παρουσία της Τιμίας Ζώνης στον τόπο μας, κομίζει Πνευματική Ευλογία»


Η λαμπρή υποδοχή της Αγίας Ζώνης από την Ιερά Μεγίστη Πατριαρχική και Βασιλική Μονή του Βατοπεδίου Αγίου Όρους στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στην Κατερίνη, έγινε χθες (28/10/2015), στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου & Φαιάκων, παρουσία του ιερού κλήρου της Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, καθώς και πλήθος πιστών, που προσήλθαν για να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας.


Την Τίμια Ζώνη μετέφερε ο Ηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος την παρέδωσε στον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο, ενώ παρέστησαν επίσης οι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, Τριπόλεως Θεοφύλακτος.


Χαιρετισμό κατά την υποδοχή της Αγίας ζώνης απηύθυνε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Με αισθήματα ευγνωμοσύνης προς το Θεό, υποδεχόμαστε σήμερα στην πόλη μας, στην πόλη της Αγίας Αικατερίνης, την Τίμια Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Το μοναδικό Θεομητορικό σέβασμα, από την Ιερά Μεγίστη Πατριαρχική και Βασιλική Μονή του Βατοπεδίου.


Και η χαρά μας είναι μεγάλη και ιδιαίτερη, γιατί ακριβώς υποδεχόμενοι και προσκυνούντες το Ιερό αυτό Σέβας της Ορθοδοξίας αισθανόμαστε ότι προσκυνούμε την Παναγία μας. Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που ζούμε όλοι, η παρουσία της Τιμίας Ζώνης στον τόπο μας, στην πόλη μας, είναι παρηγοριά και βάλσαμο.


Για τον λόγο αυτό δημόσια επαινούμε τον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο για την πρωτοβουλία του αλλά και θερμότατα ευχαριστούμε τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Γέροντα Εφραίμ για την ευλογία που μας κομίζει.

Πανοσιολογιότατε Άγιε Καθηγούμενε, Σας υποδεχόμαστε Εσάς και την συνοδεία σας, όλοι εμείς οι κάτοικοι της Κατερίνης που ζούμε και βιώνουμε στην καθημερινότητά μας την παρουσία της Αγίας Αικατερίνης, της προστάτιδάς μας.

Ήλθατε σε μία πόλη, οι κάτοικοι της οποίας είναι φιλήσυχοι και εργατικοί, που φημίζονται για την ευλάβειά τους και την πίστη τους στο Θεό.

Η παρουσία της Τίμιας Ζώνης θα τους ενισχύσει. Ευλογήστε τους. Σας χαίρονται, Σας ευχαριστούν και Σας ευγνωμονούν.  Σας χαίρονται γιατί είναι εκ παραδόσεως φιλόξενοι και ευλαβείς.

Σας ευχαριστούν, γιατί όπως μας πληροφόρησε ο Ποιμενάρχης μας, από ιδρύσεως του «ΤΡΟΦΟΔΟΤΗ», του Εκκλησιαστικού Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως επί Αρχιερατίας Μητροπολίτου Αγαθονίκου, η Ιερά Μονή Βατοπεδίου, με πρωτοβουλία σας, ενισχύει το φιλανθρωπικό αυτό έργο και 500 περίπου οικογένειες που βιώνουν την φτώχεια και την ανέχεια λαμβάνουν μηνιαίως τα απαιτούμενα τρόφιμα για την επιβίωσή τους.

Σας ευγνωμονούν και για την Πνευματική Ευλογία που μας προσφέρετε, σήμερα, με την έλευση της Τίμιας Ζώνης.Για τους λόγους αυτούς και εμείς από σήμερα. Σας θεωρούμε και Εσάς και την Αδελφότητά σας δικούς μας ανθρώπους.

Και ανταποδίδουμε με την αγάπη και τον σεβασμό μας και Σας ζητούμε να προσεύχεσθε στην Παναγία και να εύχεσθε για την πρόοδο των κατοίκων της πόλης μας. Το ίδιο θα πράττουμε κι εμείς με τις ασθενικές μας δυνάμεις. Έτσι θα επικοινωνούμε και θα διατηρούμε τους δεσμούς που δημιουργούνται με την σημερινή Σας επίσκεψη. Καλώς ορίσατε λοιπόν, Άγιε Γέροντα»             
   

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή έως τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού, όπου ο Μητροπολίτης τοποθέτησε την Τίμια Ζώνη σε προσκύνημα. Αμέσως μετά τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  κ. Γεωργίου.


Όπως είναι γνωστό, η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στην Κατερίνη έως την Δευτέρα  02 Νοεμβρίου.