Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ταξίδι γνωριμίας Γερμανών και Αυστριακών δημοσιογράφων στην Πιερία μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησε από την Πιερία η αποστολή των δημοσιογράφων από Γερμανία και Αυστρία που για 4 ημέρες επισκέφθηκαν την περιοχή μετά από
πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου, στο  πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της τουριστικής προβολής της Περιφερειακής Ενότητας.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους οι ξένοι δημοσιογράφοι, που εκπροσωπούν κορυφαία μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης,  περιηγήθηκαν από τα παράλια της Πιερίας μέχρι και τον Όλυμπο σε μία προσπάθεια να αναδειχθούν  οι ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.Πιο συγκεκριμένα, οι ξένοι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στα παράλια των τριών δήμων, στο αρχαιολογικό πάρκο και μουσείο του Δίου και βρέθηκαν στο βουνό των θεών, τον μυθικό Όλυμπο, πραγματοποιώντας, με τη συνδρομή μελών του Ορειβατικού Συλλόγου Δίου, ανάβαση στον Μύτικα από την πλευρά του Δίου.


Oι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας.Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία, η κ. Μαυρίδου τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που υποδέχομαι τους Γερμανούς και Αυστριακούς δημοσιογράφους. Είμαι βέβαιη ότι μετά από την επίσκεψή σας θα γίνετε κοινωνοί της φιλοξενίας, της απαράμιλλης ομορφιάς της περιοχής μας που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, αλλά και των υπέροχων τοπικών παραδοσιακών μας προϊόντων. Θέλω να γνωρίζετε ότι ολόκληρη η Πιερία μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη διακοπές υψηλού επιπέδου, καθώς και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο περιπατητικός, ο ορειβατικός, ο αρχαιολογικός, ο θρησκευτικός, ο γαστρονομικός, κ.ά. Η Πιερία αποτελεί μια περιοχή που εξασφαλίζει άριστη φιλοξενία και πολλές διαφορετικές επιλογές αναψυχής, χειμώνα – καλοκαίρι». 

Τα μέλη της αποστολής κατά τη συνάντηση με την κα Μαυρίδου εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τα ιστορικά αξιοθέατα, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ενώ εξήραν την Πιερική φιλοξενία και την τοπική κουζίνα που απόλαυσαν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. 



Συναισθήματα έκπληξης και θαυμασμού δημιουργήθηκαν σ΄ όλη την αποστολή, που εκθείασε την πληρότητα της συνολικής περιοχής της Πιερίας ως ταξιδιωτικού προορισμού, εφόσον συνδυάζει τα πλεονεκτήματα τόσο του θαλασσινού όσο και του ορεινού τοπίου, με «σήμα κατατεθέν» βεβαίως τον Όλυμπο. Οι παραδοσιακές τοπικές γεύσεις της περιοχής με τις οποίες ήρθαν σε επαφή, συνταιριασμένες με τοπικό κρασί, ενθουσίασαν τους ξένους επισκέπτες.

Η ξένη αποστολή φιλοξενήθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, της οποίας η Πρόεδρος κ. Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου και τα μέλη συμμετέχουν σε κάθε δράση της Π.Ε.Πιερίας για την τουριστική προβολή της περιοχής.

Οι δημοσιογράφοι αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, υποσχόμενοι αμέριστη συμπαράσταση στην ανάδειξη και προβολή των πλεονεκτημάτων της Πιερίας στην γερμανικο-αυστριακή αλλά και, κατ΄ επέκταση, στην ευρωπαϊκή αγορά.