Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ ΤΟ ΡΑΛΙ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ-4ο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ

Από τη ΛΕΚΑΜ και το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"
Το περίφημο 4ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου το Σάββατο 10/10/2015 στο Πήλιο

Κλασσικά αυτοκίνητα -αντίκα από όλη την Ελλάδα "ζεσταίνουν" τις μηχανές τους 
 Ο Όλυμπος συναντά το  "Βουνό των Κενταύρων" ως  φετινό απόλυτο προορισμό
  
Στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2015 το ράλι θεσμός για την Ελλάδα  

Tο Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015-ώρα 11.00 π.μ.  η εκκίνηση από την παραλία του Βόλου
Ο τερματισμός στην Ελασσόνα την Κυριακή 11/10 στις 1 το μεσημέρι


 Το "βουνό των Κενταύρων", το Πήλιο και όπως πάντα το "βουνό των θεών", τον Όλυμπο, διάλεξαν φέτος οι διοργανωτές του περίφημου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου ,ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό ,για να πραγματοποιήσουν το 4ο ,κατά σειρά ,Ράλι Κλασσικών αυτοκινήτων-αντίκα, που έχει κλέψει τις καρδιές ελληνικών και ξένων πληρωμάτων ,από την πρώτη στιγμή που θεσμοθετήθηκε για τη Θεσσαλία  (2012),από το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" ( Πρόεδρος Κ. Σκριάπας) και τη ΛΕΚΟΒ-Βόλος  και υλοποιείται  σε συνεργασία ,πλέον, με την παντοδύναμη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ- Θεσσαλονίκη- Πρόεδρος Γ.Τσάλιος )  ,με  την υποστήριξη της FIVA, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ ,της  Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ-Πρόεδρος Τέλης Δουλόπουλος)  και του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας  (ΣΚΑΛ-Πρόεδρος Ν.Γκανάκης).
Σημειώνεται ότι το φετινό Ράλι είναι επετειακό για τα 20 χρόνια της ΛΕΚΑΜ.


Για τον λόγο αυτό, εγρήγορση επικρατεί στις τάξεις  των Λεσχών κλασσικών αυτοκινήτων σε όλη την Ελλάδα,  για  το αυθεντικό και εντυπωσιακό  4ο Ιστορικό Ράλι Όλυμπου  2015 ,που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2015  στο μαγευτικό Πήλιο ,με τελικό προορισμό και τερματισμό ,όπως πάντα στον μυθικό Όλυμπο και στην Ελασσόνα, όπου βρίσκεται και η έδρα του Δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ".



Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγάλο αυτό γεγονός για το χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης , που έχει ξεπεράσει από την πρώτη στιγμή τα σύνορα της Ελλάδας, ξεκίνησε το 2012 , διατηρείται ως θεσμός  για τη Θεσσαλία  και συγκεντρώνει ,κάθε χρόνο, το ενδιαφέρον εκατοντάδων  Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων.
Xαρακτηρίζεται από την εξαιρετική και διεθνών προδιαγραφών διοργάνωση, σπάζοντας ρεκόρ συμμετοχών  , την άριστη φιλοξενία από τους Φορείς της Θεσσαλίας και τις τοπικές κοινωνίες και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πολλών Δήμων ,που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο το σπουδαίο αυτό γεγονός ,ενώ  η βαθμολογία του μετρά  στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα "ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ" που διοργανώνει η ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.


 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ου ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ 2015
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10/2015 :
Βόλος (εκκίνηση 11.00 π.μ.-κτίριο "ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ" ) ,Ανακασιά , Πορταριά, Χάνια (15λεπτη στάση στο ξενοδοχείο Anamar Pelion Resort -γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων-αναμνηστικά) , Ζαγορά, Άγιος Ιωάννης(Στάση-ανασυγκρότηση),Τσαγκαράδα, Μηλιές, Βυζίτσα (Στάση- Επίσκεψη στον πασίγνωστο Συνεταιρισμό Γυναικών Βυζίτσας Πηλίου 'Εσπερίδες"-Γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων-κεράσματα)  , Πινακάτες, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Βλάσιος ,'Ανω Λεχώνια, Κ. Λεχώνια, Αγριά, Βόλος ,Λάρισα (τερματισμός 1ης μέρας στην κεντρική πλατεία -διανυκτέρευση )


2η ΜΕΡΑ (ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤ 2015)
ΛΑΡΙΣΑ Κεντρική Πλατεία Εκκίνηση 10.30 π.μ. , Γιάννουλη, Αμπελώνας, Βρυότοπος, Ροδιά, Συκαμινέα, Κρυόβρυση, Σπαρμός, Ολυμπιάδα, Καλλιθέα, Οινοποιΐα Ελασσόνας (Υποδοχή στην πασίγνωστη Οινοποιΐα από τους Γεωπόνους-Οινοποιούς κ.κ. Λόλα Γ. και Φτίκα Γ., ξενάγηση στα κελάρια ,γραμμή παραγωγής, οινογνωσία ,προσφορά δώρων ),ΕΛΑΣΣΟΝΑ -ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ -ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ στις 1 το μεσημέρι .


 Σταθμεύσεις Κλασσικών Αυτοκινήτων

Οι φίλοι των κλασσικών αυτοκινήτων ,πέρα από τις διαδρομές του Ράλι, μπορούν να τα δουν από κοντά το Σάββατο 10/10 /2015: 1. στην παραλία του Βόλου (09.00-12.00 πμ.-εκκίνηση αγώνα 2. στα Χάνια Πηλίου (Ξενοδοχείο Anamar Pelion Resort  (11.30 π.μ. -13.00 μ.μ.) 3. στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου (13.00-14.30 μ.μ.) ,στη Βυζίτσα Πηλίου (15.00-16.30 μ.μ.) και στη Λάρισα από 18.00 μ.μ. απόγευμα Σαββάτου έως Κυριακή 11/10 μέχρι τις 12.00 π.μ. -κεντρική πλατεία  .
Κυριακή  11/10/2015: 1. Λάρισα -κεντρική πλατεία 090.00-12.00 π.μ. 2. Οινοποιΐα Ελασσόνας 13.00-14.00 μ.μ. και 3. Ελασσόνα -κεντρική πλατεία 14.00-17.00 μ.μ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Κεντρικός Συντονιστής -Εγγραφές: ΛΕΚΑΜ  :-Πρόεδρος κ. Τσάλιος Γεώργιος  2310-816180 (Λέσχη)- Κιν.6975-909100 , E-Mail: kos112@pathfinder.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ:
ΔΙΚΤΥΟ "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ":κ. Κ. Σκριάπας 6974-881944
Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα) : Πρόεδρος κ. Γκανάκης Νικ. 6944-479588
ΛΕ.Κ.Ο.Β. :κ. Τζανέτος  Παπαγεωργίου 6938-139410,E-Maillekov@lekov.gr,
Πληροφορίες στα SITES: www.lekam.gr,  www.lekov.gr,     www.diktioelassonas.gr


Ιστορικό Ράλι Ολύμπου -
Ένας θεσμός που αναδεικνύει τη Θεσσαλία και την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο

Το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" με έδρα τη Λάρισα και την Ελασσόνα στον ΝΔ Όλυμπο  και η  ΛΕΚΑΜ , η μεγαλύτερη Λέσχη της Βόρειας Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη ,η ΛΕΚΟΒ (Βόλος) και ο ΣΚΑΛ (Λάρισα) ,που είναι  οι βασικοί διοργανωτές του Ιστορικού -Κλασσικού Ράλι Ολύμπου τα τελευταία χρόνια ,είναι αυτοί που το καθιέρωσαν  ως γεγονός ,που ταξιδεύει εικόνες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και έκλεψε τις καρδιές  από όλους τους λάτρεις των κλασσικών αυτοκινήτων.


Για τον λόγο αυτό το αυθεντικό  Ιστορικό Ράλι Ολύμπου ,που διοργανώνεται μόνο από τις παραπάνω Λέσχες και που  έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς  τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του ,έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία ,αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του , με αποτέλεσμα οι φανατικοί του ,πλέον, φίλοι ,να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,τον πολιτισμό τους ,τους αρχαιολογικούς χώρους ,τα μοναδικά τοπικά  προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής  υπαίθρου ,που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.


 Το βουνό των Κενταύρων , το Πήλιο, ο φετινός απόλυτος προορισμός

Η πρωτοτυπία ,που από πέρυσι καθιερώθηκε από τους διοργανωτές ,προκειμένου το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου να διατηρεί τη φρεσκάδα του  ,με την επίσκεψη στη Δεσκάτη Γρεβενών ,στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα ,συνεχίζεται και φέτος ,αφού η εκκίνηση (Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. -παραλία Βόλου ) θα γίνει στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας ,τον πανέμορφο Βόλο ,ενώ οι διαδρομές που κόβουν την ανάσα θα γίνουν στο  Πήλιο ,που θα έχει την τύχη να φιλοξενήσει πανέμορφα κλασσικά αυτοκίνητα-αντίκα ,που σπάνια ,πλέον, συναντά κανείς ,στους δρόμους. 

Οι διοργανωτές ,σε συνεργασία με την Περιφέρεια  Θεσσαλίας και τους Δήμους της Μαγνησίας και του Πηλίου  ,θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τον πολιτισμό ,τους αρχαιολογικούς χώρους ,την ιστορία ,την μυθική Αργώ,τη "Χώρα των Κενταύρων", τη  λίμνη Κάρλα ,  τα μοναδικά τοπία , τις ιδιαίτερες γεύσεις του Πηλίου ,τα αρωματικά φυτά και βότανα και γενικά το μεγαλείο ενός τόπου ,όπως είναι ο Βόλος ,το Πήλιο και η Μαγνησία ,αναδεικνύοντάς τον ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό,


Ιστορικό Ράλι Ολύμπου : Ένας αγώνας που κόβει την ανάσα

Το Δίκτυο  'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και η ΛΕΚΑΜ δηλώνουν  ότι στο αυθεντικό Ιστορικό Ράλι Ολύμπου που θα γίνει για την Ελλάδα στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2015 , τηρούνται  με αυστηρότητα όλες οι διεθνείς προδιαγραφές ,τα αυτοκίνητα είναι ελεγμένα  και πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές και για τον λόγο αυτό συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες πληρώματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ,για την άψογη διοργάνωση , υπό την Αιγίδα της εκπροσώπου της FIVA στην Ελλάδα, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ ,στην οποία και ανήκουν όλες οι διοργανώτριες Λέσχες ,δηλ. η ΛΕΚΑΜ η ΛΕΚΟΒ και ο ΣΚΑΛ.


Για όλους τους παραπάνω λόγους , ο Οκτώβριος (10 και 11 Οκτ. 2015 ) αποτελεί το μεγάλο ραντεβού των απαιτητικών πληρωμάτων για τη συμμετοχή  τους στο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου ,που φέτος θα γίνει στην έδρα της ΛΕΚΟΒ,  στο Βόλο .


  

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Ο πρόεδρος
 Ο  Γενικός  Γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος
Κων. Κυριλλίδης
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης
Δημοσιογράφος