Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΟΥΣ  ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ  ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ  ΤΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΤΟΥ Ε.Κ.Κ. 

Το Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει τη νόθα απερχόμενη διοίκηση του Ε.Κ.Κ., όσο και αν γαβγίζει για να
κρύψει το νόθο συνέδριο του ΕΚ.Κ.  που αφορά στις αρχαιρεσίες της 26ης  Σεπτέμβρη για την εκλογή νέας διοίκησης. Δεν θα απαντήσουμε  στις χυδαιότητες και τις ανοησίες που λένε. Απαντάμε με στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας. Ισχυρίζεται η απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης ότι έγιναν όλες οι αρχαιρεσίες  νομότυπα, σε  όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τα απαραίτητα έγγραφα είναι στο Ε.Κ.Κ.
Τους ρωτάμε: 1ον) Τα πρακτικά των αρχαιρεσιών όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων πρέπει να κατατίθενται στο  πρωτοδικείο με βάση τον νόμο 1264, εντός  15 ημερών αφού συμμετέχει σε αυτές και δικαστικός αντιπρόσωπος, ναι ή όχι, εφόσον επικαλείστε και τον νόμο  1264;
 2ον) Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα o συνδυασμός  Εργατική Ταξική Ενότητα είναι αυτά που έχουν κατατεθεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία στο πρωτοδικείο Κατερίνης. Αυτά τα στοιχεία είναι που αποδεικνύουν οτι πρόκειται για  μια καλά οργανωμένη νοθεία με στόχο να ελέγξουν τους αντιπροσώπους του συνεδρίου για την εκλογή νέας διοίκησης του Ε.Κ.Κ.  και επιπλέον, να συνεχίσουν να ελέγχουν το εργατικό κίνημα μετατρέποντας το σε ένα γραφειοκρατικό μηχανισμό, συνέταιρο της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, ο οποίος θα υπονομεύει τους αγώνες των εργαζομένων και θα τους απομακρύνει από τα συνδικάτα. Δίνουμε  ξανά στη δημοσιότητα όλη τη λίστα με τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στο πρωτοδικείο Κατερίνης και αποδεικνύει την έκταση και το βάθος της νοθείας. Οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, γνωστοί λασπολόγοι, τσιράκια της εργοδοσίας, ας  απαντήσουν  συγκεκριμένα για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι .
Είναι  φυσιολογικό στα πρακτικά αρχαιρεσιών των  σωματείων να μην υπάρχει  κατάσταση ψηφισάντων, μητρώο μελών, πρακτικό εφορευτικής επιτροπής,  κατάσταση ψηφισάντων εφορευτικής επιτροπής, πρακτικό αρχαιρεσιών, βεβαίωση  από ποια δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση θα συμμετέχει στο συνέδριο της ΓΣΣΕ, υπογραφή και πατρώνυμο ψηφισάντων; Βέβαια η τακτική του εργοδοτικού  και κυβερνητικού συνδικαλισμού ανά την Ελλάδα, αλλά και οι εδώ ομοϊδεάτες τους  είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες οργανωμένες νόθες μαϊμού αρχαιρεσίες για να ελέγχουν το εργατικό κίνημα σε όλη την Ελλάδα.
3ον) Ισχυρίζονται οι ψεύτες ότι ο Κλιγκόπουλος ψήφισε  δυο φορές για αντιπρόσωπο   για το Ε.Κ.Κ., μια από  το Σωματείο της ΔΕΥΑΚ και μια από το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”. Αλήθεια αφού ήταν  τόσο σίγουροι γιατί  δεν παρουσιάζουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν τον γκεμπελίστικο ισχυρισμό τους; Γιατί δεν εφάρμοσαν το  άρθρο 15 του Καταστατικού του Ε.Κ.Κ. στο οποίο προβλέπονται συγκεκριμένες  ενέργειες που πρέπει να κάνει η διοίκηση του Ε.Κ.Κ., όπως για παράδειγμα να στείλει επιστολή στο Δ.Σ. του σωματείου που να αιτιολογεί γιατί πήρε την απόφαση αποκλεισμού ενός αντιπροσώπου, να καλέσει τον αντιπρόσωπο κλπ, αλλά αντί αυτού έκοψε έναν  αντιπρόσωπο από το συνέδριο με το έτσι θέλω;
Ο συνδυασμός της Εργατικής Ταξικής Ενότητας ζήτησε να προσκομίσει η νόθα διοίκηση του Ε.Κ. Κ. στο συνέδριο στοιχεία, δηλώνοντας ότι αν υπήρχε ένα τέτοιο γεγονός όπου θα αποδεικνύονταν διπλοψηφία, θα παραιτούνταν ένας αντιπρόσωπος, αυτό όμως δε έγινε ποτέ.. Διπλοψηφία από το σωματείο της ΔΕΥΑΚ, από τον Κλιγκόπουλο, δεν υπήρξε ποτέ και αυτό που ισχυρίζεται η διοίκηση δεν αποδεικνύεται από τα πρακτικά  του σωματείου της ΔΕΥΑΚ. Πρέπει να ξέρουν  οι κύριοι του εργοδοτικού συνδικαλισμού, ότι οι εκπρόσωποι  του Π.Α.ΜΕ. δεν θα  γίνουν ποτέ σαν τα μούτρα τους, τσιράκια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, υπηρέτες της πολιτικής του κεφαλαίου που τσακίζουν τους  εργάτες.
 Τώρα σε ότι αφορά  τους αγώνες που έκανε το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και μάλιστα κάνουν παράπονα ότι τους αδικούμε και ισοπεδώνουμε την δράση του, ενώ παράλληλα προσπαθούν να δώσουν μια ψευτό-ιδεολογική διάσταση, αυτό ακούγεται μόνο σαν ανέκδοτο.
Ναι, αγώνα κάνατε για να ξεπουλήσετε τους αγώνες  της εργατικής τάξης, να σπέρνεται την απογοήτευση στους εργαζόμενους, να δίνετε συμβουλές πως να τηρούν τους αντιδραστικούς νόμους τα σωματεία και οι συνδικαλιστές, πως να μετατρέπετε το  Ε.Κ.Κ. στο μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της εργοδοσίας,  υλοποιώντας  από κοινού τα προγράμματα voucher που ανακυκλώνουν την ανεργία. Επιπρόσθετα καλείτε την κυβέρνηση να κάνει και αλλά προγράμματα φτώχειας που  ανακυκλώνουν την ανεργία μοιράζοντας τζάμπα χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ  συμμετέχετε  στα  διάφορα  προγράμματα διαφθορείου, στα λεγόμενα προγράμματα ΛΑΕΚ για να πέφτουν  κάποιες  χιλιάδες ευρώ διαφθείροντας συνειδήσεις.
Αυτός είναι ο βρώμικος ρόλος σας γι’ αυτό θέλετε σωματεία-σφραγίδα, που δεν βγάζουν ούτε μια ανακοίνωση, ίσα ίσα για να ελέγχετε το συνδικαλιστικό κίνημα, αναλαμβάνοντας  τον ρόλο να ενσωματώσετε το εργατικό κίνημα στην πολιτική του κεφαλαίου της Ε.Ε. και των πολιτικών τους εκπροσώπων, δηλαδή αυτούς που προσκυνάνε τα κόμματα του κεφαλαίου.
Αλήθεια αγωνιστές  αντιμνημονιακοί, ποσά συλλαλητήρια διοργανώσατε ενάντια στα μνημόνια; Πόσες  περιοδείες οργανώσατε σε χώρους δουλειάς, για να δείτε τα προβλήματα που έχουν εκεί οργανώνοντας την πάλη των εργαζομένων; Σε πόσες επιχειρήσεις βγήκατε μπροστά για τις απολύσεις, την τρομοκρατία, την απλήρωτη δουλειά, κλπ; Πότε βρεθήκατε κοντά στου εργαζόμενους για να οργανώσουν  τον αγώνα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις;
Έχετε όμως και ιστορία στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που θα  σας ακλουθεί. Εσείς μαζί με τους συνεταίρους σας, τα σωματεία σας δεν υπογράψατε την εκ περιτροπής εργασία στα Plaza και στη ΒΙΟΡΟΛ; Εσείς δεν κοροϊδέψατε τους εργαζόμενους της ΚΟΡΝΤΑΚ όταν τους  ξεκόψατε από τον αγώνα της ομοσπονδίας κλωστοϋφαντουργών, και τους πηγαίνατε στα γραφεία των βουλευτών, των υπουργείων για καφεδάκι, με αποτέλεσμα να μην  μπουν μέσα στο νομοσχέδιο που ήταν αποτέλεσμα του  αγώνα της ταξικής ομοσπονδίας, η οποία ανάγκασε  την κυβέρνηση σε έναν συμβιβασμό  ψηφίζοντας ένα νομοσχέδιο με  ευνοϊκές  ρυθμίσεις για εργαζόμενους άνω των 50 ετών που ήταν κοντά στη σύνταξη; Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο εντάχτηκαν οι εργαζόμενοι της Νάουσα και της Πρέβεζας αλλά όχι της Πιερίας..
Εσείς δεν είστε που πριν ένα μήνα  σε ξενοδοχειακή μονάδα στη νότια Πιερία όταν  οι εργαζόμενοι βγήκαν στον δρόμο διεκδικώντας τα δεδουλευμένα, τους βάλατε μέσα  μαζεύοντας υπογραφές για επίσχεση εργασίας; Έχετε τώρα το θράσος να μιλάτε για αγώνες; Οι ομοϊδεάτες σας, η πλειοψηφία της ομοσπονδίας επισιτισμού τουρισμού, των ιδιωτικών υπαλλήλων, κλπ, δεν υπέγραψαν Κ.Σ.Σ.Ε. με μείωση μισθών 15% και ελαστικές μορφές απασχόλησης;  Τολμάτε να μιλάτε ξετσίπωτα για αγώνες;
 Τα έργα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού  δεν έχουν  τελειωμό  στα χρόνια που ελέγχετε το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα και την Πιερία.
Εμείς για μια ακόμη φορά καλούμε τους έντιμους αντιπροσώπους  που συμμετέχουν στο συνέδριο να γυρίσουν την πλάτη τους σε ότι το διαφθαρμένο έχει το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ. Να τους απομονώσουν  για να  μην γίνουν συνένοχοι στο σχέδιο ενσωμάτωσης του εργατικού κινήματος στον εργοδοτικό κυβερνητικό  συνδικαλισμό με στόχο να υπηρετούν τις πολιτικές του κεφαλαίου με   εργαζομένους δούλους. Να συσπειρωθούν με το ψηφοδέλτιο της Εργατικής Ταξικής  Ενότητας που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ., στο δρόμο της ρήξης και της  ανατροπής.
 Εργατική Ταξική Ενότητα

ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 21 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ:
11 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
2 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ
17 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕΛΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
1 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΑ
6 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗΣ
5 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ
5 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ

2 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ