Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

  Σε μαζική προεκλογική συγκέντρωση  του ΚΚΕ στην πλατεία Λιτοχώρου, μίλησε την Πέμπτη  ο Γιώργος Μαργαρίτης υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ  καθώς επίσης
χαιρέτισε και ο υποψήφιος  βουλευτής Πιερίας του ΚΚΕ, Κωστής Καπνιάς.
Στο χαιρετισμό του ο Κωστής Καπνιάς  απηύθυνε στο λαό του Λιτοχώρου όχι απλώς κάλεσμα άμυνας στον αρμαγεδώνα που έρχεται αλλά κάλεσμα μάχης, κάλεσμα οργάνωσης, κάλεσμα αντεπίθεσης.


Ανάμεσα στα άλλα, τόνισαν, ότι δεν είναι μονόδρομος η ζωή που βιώνουμε σήμερα και η οποία θα γίνει κόλαφος με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου από την επομένη κιόλας των εκλογών. Δεν είναι μονόδρομος για το λαό η ανεργία να σπάει κόκαλα, οι μισθοί να έχουν φτάσει σε επίπεδα φιλοδωρήματος, οι συντάξεις που δεν φτάνουν ούτε για τα φάρμακα. Δεν είναι μονόδρομος το ξεκλήρισμα των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων. Δεν είναι μονόδρομος για το λαό το τσάκισμα της παιδείας, της υγείας της πρόνοιας.


ΟΛΑ αυτά είναι μονόδρομος για τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους,  για να αυξήσουν τα κέρδη τους και να φορτώσουν τη χασούρα στις δικές μας πλάτες.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ, μονόδρομος για το λαό είναι ο ίδιος να πάρει την εξουσία στα χέρια του, να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής. Να οργανώσει ο ίδιο την παραγωγή με κεντρικό σχεδιασμό σε πανεθνικό επίπεδο και εργατικό λαϊκό έλεγχο. Και σαν αφέντης στον τόπο του να αποφασίσει την έξοδο από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους.
Αυτό είναι το πραγματικά νέο και ελπιδοφόρο. Αυτή η επιστημονικά επεξεργασμένη πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να μηδενίσει την ανεργία, να απογειώσει το επίπεδο διαβίωσης, να διαμορφώσει τέτοιο μέλλον που η νέα γενιά θα μπορεί να το ατενίζει με αισιοδοξία.
Και για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα ισχυρό, ένα πανίσχυρο ΚΚΕ που θα αποτελέσει την ψυχή, τον καθοδηγητή και τον αιμοδότη των μεγάλων λαϊκών αγώνων.


Κάλεσαν τις μέρες που απομένουν τα μέλη του κόμματος και της ΚΝΕ, τους φίλους και τους οπαδούς αλλά  και όσους μπορεί στο παρελθόν να ψήφιζαν κάτι άλλο και τώρα να έχουν μετανιώσει να δώσουν τη μάχη με αυταπάρνηση. Να κάνουν τη νύχτα μέρα σπίτι το σπίτι, πόρτα την πόρτα με το ψηφοδέλτιο. Να φτάσουν παντού οι κίνδυνοι που κρύβει αυτή η εκλογική αναμέτρηση. Αλλά πάνω απ' όλα να φτάσει παντού το νέο, το ελπιδοφόρο, η διέξοδος που υπάρχει προς όφελος του λαού. Να βοηθήσουν ως εκεί που φτάνουν οι δυνάμεις μας να συνειδητοποιήσει ο λαός τη δύναμη του, να χτυπηθεί η απογοήτευση να αρχίσει η αντεπίθεση ως την τελική νίκη.