Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Όλη η αληθεια για την Air fast tickets και τον Κοκλώνη

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση για το λουκέτο της εταιρείας Air fast tickets που τα τελευταία χρόνια ακούμπησε την κορυφή στον τουρισμό στην Ελλάδα. Ο Νίκος Κοκλώνης πρόεδρος
της εταιρείας κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να κάνει την εταιρεία του πρώτη στη χώρα και να προκαλέσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, οι οποίοι τελικά αγόρασαν την εταιρεία του.

Σήμερα λοιπόν διάβασα για το λουκέτο με σαφείς αιχμές για την διαχείριση της από τον επιχειρηματία που πριν από λίγο καιρό οι ιδού οι κριτές του αποθέωναν.
Πια είναι η αλήθεια;
Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβρη του 2014 όταν ο Νίκος Κοκλώνης αποφασίζει να κάτσει στο τραπέζι με ενδιαφερόμενους επενδυτές. Μετά από διαπραγματεύσεις μηνών ο επιχειρηματίας πουλάει το 55% σε μεγάλη αεροπορική εταιρεία της Κίνας, έναντι του ποσού των 200 εκατομμυρίων ευρώ.
Από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι και σήμερα ξεκίνησε πίσω από τις βιτρίνες μια σκληρή διαπραγμάτευση για το αν θα πρέπει να μείνει ανοιχτό το γραφείο στην Ελλάδα.
Αυτό το αίτημα των Κινέζων επενδυτών βρήκε σθεναρή αντίδραση από τον Έλληνα επιχειρηματία. Τα επιχειρήματα του;
Δεν μπορούσε ελέω νομοθεσίας να γίνει αυτό στο χρονοδιάγραμμα που οι Κινέζοι έθεταν και κατά δεύτερον ο ίδιος ο Κοκλώνης δεν επιθυμούσε την απόλυση εκείνων που στήριξαν από την πρώτη στιγμή την ιδέα του.
Η κόντρα έφτασε σε τέτοιο σημείο που οι νέοι επενδυτές απαιτούσαν από τον Κοκλώνη να κλείσει το γραφείο με το εξής γελοίο επιχείρημα:
 “Ποιος ο λόγος να έχουμε τόσο προσωπικό σε μια χώρα τόσο μικρή και τόσο προβληματική όπως είναι η Ελλάδα”.

Μοιραία αυτή η κόντρα οδήγησε τους Κινέζους στην απόφαση να απολύσουν τον Κοκλώνη τον Ιούλιο του 2015.

Από τότε ο Κοκλώνης ξεκίνησε δικαστικό αγώνα κατά των νέων επενδυτών.
Μάλιστα σε έγγραφο οι Κινέζοι γράφουν: “Με βάση το συμβόλαιό σας ολοκληρώνεται η συνεργασία σας με την εταιρεία. Παρακαλείστε να παραδώσετε ότι συσκευή και αρχεία ανήκουν σε αυτή. Από τη στιγμή αυτή και μετά δεν έχετε καμιά σχέση και  κανένα δικαίωμα με τη διοίκηση της εταιρείας”.
Με το έγγραφο της απόλυσης στο χέρι ο Κοκλώνης επιστρέφει στην Ελλάδα και ενημερώνει τους υπάλληλους για τις προθέσεις των νέων ιδιοκτητών.
Μάλιστα τους τονίζει ότι θα είναι στο πλευρό τους, όποτε και αν τον χρειαστούν. Πληροφορίες αναφέρουν πώς ήταν αυτός ο ίδιος ο επιχειρηματίας που κατέβαλε το κόστος της επίσχεσης εργασίας στην οποία και προχώρησαν οι υπάλληλοι μετά την απόλυση του.

Συμπέρασμα πρώτο. Καμία εταιρεία ιδιοκτησίας Κοκλώνη δεν πτώχευσε.
Συμπέρασμα δεύτερο. Ο Έλληνας επιχειρηματίας δεν έχει καμία σχέση με τις αποφάσεις των νέων επενδυτών για κλείσιμο του γραφείου στην Ελλάδα.
Συμπέρασμα τρίτο. Επειδή ακριβώς αντέδρασε στην πρόθεση των Κινέζων να κλείσουν την εταιρεία απολύθηκε.
Συμπέρασμα τέταρτο. Καλά θα κάνουν κάποιοι που λειτουργούν στις παρυφές της πιάτσας μας να διασταυρώνουν καλύτερα τις πληροφορίες τους πριν προβαίνουν σε δήθεν αποκαλύψεις. Γιατί έχουν γνώση οι φύλακες. Ειδικά αυτοί που και ηλεκτρονική αλληλογραφία κρατούν… και έχουν πληρώσει πολλά στο παρελθόν.

Αυτά είς  ώτα ακουώντων.