Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Φάμπρικα φοροκλοπής του ΦΠΑ με «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές. Ερχονται σαρωτική έλεγχοι με οδηγίες Αλεξιάδη.

Νέα φάμπρικα προκειμένου επιτήδειοι επιχειρηματίες να γλυτώνουν φόρο «πειράζοντας» την ταμειακή μηχανή βρίσκεται σε άνθηση σε μεγάλα και μικρότερα
νησιά και κυρίως εκεί όπου υπάρχει μεγάλη τουριστική κίνηση.

Με την επέμβαση στην ταμειακή μηχανή καταφέρνουν να φαίνεται στο τέλος της ημέρας χαμηλότερος συνολικός τζίρος παρότι το κατάστημα έχει κόψει κανονικά όλες τις αποδείξεις! Ετσι ο ΦΠΑ είναι αισθητά μικρότερος και ο έλεγχος διαπιστώνει ότι οι αποδείξεις έχουν  κοπεί κανονικά.

Το κόλπο διαπιστώθηκε ύστερα από ελέγχους που  πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε  νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου τα αποτελέσματα των οποίων δείχνουν υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής.
Ξενοδοχεία, εστίαση και μπάρ συγκεντρώνουν τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής που συντελείται κυρίως με την μη έκδοση αποδείξεων. Ενδεικτικό είναι ότι σε 63 ελέγχους που διενεργήθηκαν τις ημέρες αυτές στο Ηράκλειο Κρήτης εντοπίστηκαν 33 παραβάσεις και 39 παραβάτες. Ποσοστό παραβατικότητας που υπερβαίνει το 50%.
Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από συνεργεία εφοριακών υπαλλήλων από τις κατά τόπους ΔΟΥ ενώ αναμένονται να προσλάβουν μαζικότερο χαρακτήρα τις επόμενες ημέρες. Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ετοιμάζει υπουργική απόφαση με την οποία θα προβλέπονται οι διαδικασίες και ο τρόπος των ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και για όλο το διάστημα του καλοκαιριού με στόχο τη σύλληψη της φοροδιαφυγής και την απόδοση του ΦΠΑ.