Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Πότε κασκαντέρ και πότε θαλασσοπόρος

22/06/2015

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η από πάσης απόψεως άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είχαν εξ αρχής σχέδιο απομάκρυνσης της πατρίδας μας από τις Συμμαχίες της και εξόδου της από την Ευρώπη και το ευρώ.
Αυτός ήταν ανέκαθεν ο σκοπός τους, διότι αυτό πιστεύουν.
Ωστόσο, δεν έχουν τέτοια εντολή, ούτε ψηφίστηκαν γι’ αυτόν τον λόγο.
Και αν επιχειρήσουν να το πάνε ως το τέλος, αν σήμερα δεν φέρουν μια συμφωνία για τη χώρα, τότε οι συνέπειες για τους ίδιους προσωπικά και για το κόμμα τους πολιτικά θα είναι οδυνηρές.
Σήμερα, είναι υποχρεωμένοι να πράξουν ό,τι προσπάθησαν να αποφύγουν όλους αυτούς τους μήνες, γεμίζοντας τον κόσμο με ψέματα.
Τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Τσίπρας έδωσε μια σειρά συνεντεύξεις και… ξεχώρισε με μερικές εξοργιστικές επισημάνσεις του.
Στις 18 Ιουνίου, μιλώντας στη γερμανική Tagesspiegel, είπε πως ο Ντισραέλι έλεγε ότι
υπάρχουν τριών ειδών ψέματα – τα συνήθη, τα καταστρεπτικά και η στατιστική.
Αν, βέβαια, ο Ντισραέλι ζούσε σήμερα, θα είχε προσθέσει και μια τέταρτη κατηγορία ψεμάτων: Τα ψέματα αλά ΣΥΡΙΖΑ!
Την ίδια μέρα, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Κλάινε Τσάιτουνγκ και στην αυστριακή Εστεράιχ, είπε: «Οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήσαν επικίνδυνοι. Έχουμε μάθει να ζούμε με τους κινδύνους».
Και την επομένη, από την Αγία Πετρούπολη, έλεγε: «Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης φουρτούνας. Αλλά είμαστε ένας λαός της θάλασσας που ξέρει να βγαίνει από φουρτούνες και κυρίως δεν φοβάται να ανοιχτεί σε μεγάλα πελάγη, σε καινούργιες θάλασσες, προκειμένου να φθάσει σε νέα και πιο ασφαλή λιμάνια».
Με τη διαφορά ότι οι Έλληνες ψήφισαν πρωθυπουργό – ούτε κασκαντέρ, ούτε θαλασσοπόρο.
Άλλο λαός της θάλασσας και άλλο λαός με ηγεσία που τα κάνει θάλασσα!
Πολύ περισσότερο που από κάτω δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας και οι καπετάνιοι είναι του γλυκού νερού…