Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ: Επιμορφωτικό Σεμινάριο: "Παίζω – Φιλοτεχνώ – Μαθαίνω"

 Επιμορφωτικό Σεμινάριο: "Παίζω – Φιλοτεχνώ – Μαθαίνω"
Η ανάπτυξη της μητρικής & δεύτερης/ξένης γλώσσας μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες


Τα τελευταία χρόνια δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο στη γλωσσική ανάπτυξη των μαθητών μέσα από το παιχνίδι. Το παιχνίδι, κινητικό, επιτραπέζιο και ψηφιακό μπορεί να αποτελέσει ένα καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη της μητρικής και της ξένης γλώσσας των μαθητών κάθε ηλικιακής ομάδας. 

Το παιχνίδι έχει αναγνωριστεί ως ένα αποτελεσματικό μέσο γλωσσικής εκμάθησης, καθώς μέσα σε ένα παιγνιώδες, αλληλοδραστικό και ευχάριστο περιβάλλον, ο εκπαιδευτικός μπορεί να προσελκύσει την προσοχή των μαθητών, να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον τους και να εξασφαλίσει την αυθόρμητη συμμετοχή τους στη διαδικασία μάθησης. 

Στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να καταρτίσει τους εκπαιδευτικούς σε αποτελεσματικούς τρόπους εφαρμογής προγραμμάτων βασισμένα στο παιχνίδι με σκοπό να αναπτύξει τον προφορικό και γραπτό λόγο των μαθητών μέσα σε ένα ευχάριστο, δημιουργικό και παιγνιώδες περιβάλλον μάθησης. Απευθύνεται σε  Βρεφονηπιοκόμους,  Νηπιαγωγούς,  Δασκάλους,  Φιλολόγους, Ειδικότητες Ξένης γλώσσας, κάθε ενδιαφερόμενο 

Εισηγητές: 
Ισαάκ Μ. Παπαδόπουλος, Υπ. Διδάκτορας Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, ΑΠΘ
Ευφροσύνη Πασαλίδου Χατζοπούλου, Επιμορφώτρια Εκπαιδευτικών 

Το κόστος του σεμιναρίου, διαρκείας 5 ωρών, είναι  20 ευρώ και θα διεξαχθεί στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ  το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 και ώρα 10 π.μ.  
Για κράτηση θέσεων τηλ. 6981839135 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)